Dansen tussen regen en Asphalt (02/05)

Een nieuwe gratis open air editie van Asphalt!

De 5e editie van Asphalt zit er weeral op! Drie jaar geleden organiseerde Asphalt voor het eerst een Free Electronic Street Event. Ze zorgden meteen voor een unieke locatie, namelijk onder de Sint-Michielsbrug, net naast de graslei. Voor deze 1e editie was er al een massale opkomst. Dit was ook niet anders voor de free open air editie die vorig jaar in mei plaatsvond in De Grindbakken aan Dok Noord. De opkomst was toen net iets té massaal, aangezien ze na twee uur al niemand meer binnen konden laten omdat het terrein zo volstond.

Gelukkig zorgde de organisatie dit jaar voor een terrein dat groot genoeg was om al het volk te ontvangen. Ze besloten de open air te laten doorgaan op het stuk braakliggende asfalt tussen De Krook en het Wintercircus: de Platteberg. De editie kaderde ook binnen de 6e editie van het kunstenfestival Tumultingent dat dit jaar in een rond De Krook doorging.

Het was 14u toen de muziek begon te weergalmen over het terrein. Het duo Blanca, die niet enkel Asphalt residents zijn maar tevens ook de oprichters van Asphalt, warmden het publiek op aan het begin. Ze serveerden ons trage, ritmische electronica met een zonnige saus: van EBM & wave, balearic vibes & freaky disco tot industrial rhythms en acid. De eerste aanwezigen stroomden toe en al snel begaven ze zich naar de dansvloer. Iedereen blij, want de zon was ook van de partij! De sfeer zat er goed in en je voelt gewoon dat iedereen zichzelf aan het warm maken is voor de zomer. Het open air season is zeker en vast geopend!

Daarna gaf Blanca de fakkel door aan Thang, die begon met housemuziek met af en toe een Afrikaanse toets. Later volgde er een overgang naar stevigere beats. De aanwezigen waren ook tevreden over de locatie van deze editie. Het balkon rond De Krook zorgde ervoor dat mensen daar even konden gaan chillen of dansen op een hoger niveau.

Tegen 17u was de dansvloer al goed gevuld en aangezien de lucht helemaal overtrokken was en de eerste regendruppels begonnen te vallen, danste iedereen ongestoord verder. Tijdens de set van Phuong-Dan werd de muziek wat intenser maar daarom zeker niet minder dansbaar. Zijn muziek was duidelijke een mix wave, EBM en industrial podcasts.

De dj die de avond zou afsluiten op het terrein aan de Platteberg was Inga Mauer. Ze deed met haar muziek wat ze moest doen:  het publiek omverblazen met stevige techno en industrial. Als kers op de taart: Inga Mauer en Phuong-Dan, die elkaar al langer kennen en blij waren elkaar terug te zien, besliste ter plekke om het laatste uur b2b te draaien. We kunnen spreken van een geslaagde editie want ondanks alle regen, bleef de massa van zeker 1000 man vrolijk verder dansen.

Ten slotte, was er nog een afterparty in Bar Wilson. Thang draaide er als eerste, later speelde Phuong-Dan nog wat muziek en Blanca sloot deze mooie avond af in stijl. De bar in de oude bib van Gent was afgeladen vol en het was zeker en vast een zalige afsluiter van de vijfde editie van Asphalt.

Ontdek meer...Event Review
Artiesten in dit artikel