5 niet te missen elektronische acts op Cactusfestival (13-15/07)

Onder meer Nils Frahm en Goldfrapp komen naar Brugge

Van 13 tot en met 15 mei is het weer feesten in Brugge: net als ieder jaar vindt het übergezellige Cactusfestival er plaats. Dit jaar staan er ook enkele opmerkelijke elektronische acts op de affiche:

Nils Frahm

Deze heer vergt weinig introductie. Wie die toch nodig heeft: hij bracht dit jaar opnieuw een uitstekend album uit, speelde tweemaal een geniale show in een uitverkochte AB én verscheen in Klassiek Elektriek (voor wie een uitgebreide uitleg wilt). De Duitser sluit zondag het festival af en speelt dus de allerlaatste tonen op de weide.

Mogwai

Oké, het is geen pure elektronica, maar omdat de elektronica toch steeds aanwezig is en het zó mooi is, staan ze toch in de lijst. De band heeft een stevige dosis albums op zijn naam staan en heeft ook geen schrik van een soundtrack hier en daar. Bijzonder sferische muziek, die op zondag het festival mag opwarmen en in de mood brengen voor Nils Frahm.

Arsenal

Arsenal is zowat dé Belgische elektronische liveact. Toptracks met wereldse sounds en teksten in de vreemdste talen, maar vooral een legendarische livereputatie. Stilstaan is onmogelijk tijdens hun optreden, zweten als een rund door het springen verplicht. De kans is trouwens bijzonder groot dat je op Cactusfestival als één van de eerste Arsenals nieuwe werk kan horen. Arsenal speelt zaterdag om 21:40.

tune-yards

Het was even stil rond de hipsterband van Merrill Garbus, tot er in januari I can feel you creep into my private life kwam: het tweede album van de experimentele band. Een hele mond vol die titel, en dat is het album ook. Experimentele pop met snelle ritmes en synthpopmelodieën.

Goldfrapp

Goldfrapp gaat al een aantal jaren mee, wat zeker niet betekent dat ze minder goed zijn. De elektronische band uit Bath kwam onlangs nog in beeld doordat Kanye West zijn nummer Freestyle 4 zowat compleet baseerde op een sample van hun. Maar ook zonder Kanye's toedoen zorgt deze band voor mooi werk. Goldfrapp staat zondag om 18:15 op het festival.

Het Cactusfestival gaat dit jaar door van 13 tot en met 15 juli in het Minnewaterpark in Brugge. Tickets zijn te verkrijgen via hun website.