Nief Gerief #48

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren.

Inigo Kennedy - Strata LP

Na meer dan 100 releases in twee decennia blijft de Britse grootmeester Inigo Kennedy nog altijd dé referentie als het op experimentele, industriële techno met magisch sounddesign aankomt. Ook zijn tweede langspeler op het Belgische Token Records bevestigt deze stelling met overtuiging. (Koop)

Betonkust & Palmbomen II - Center Parcs LP

Dekmantel pakt alweer uit met een superieure release van de Nederlanders Betonkust en Palmbomen II. Al de muziek werd opgenomen op tape in een van de vele Center Parcs vakantieparken die Nederland rijk is. Belangrijker dan de conceptuele benadering is natuurlijk de schitterende lo-fi experimental die het album vult. (Koop)

Phara - Mind Inside EP

De Aalste technoboy Phara blijft twee jaar na zijn doorbraak gewoon steengoede schijven maken. Na releases op Stockholm Ltd. en Sonntag Morgen is dit zijn tweede EP op het vermaarde Nederlandse Planet Rhythm. (Koop)

Art Movement - Jabbaila EP

Voor de 36e release van Klangwerk wordt het nieuwe Belgische tech-house duo Art Movement opgevist. De twee heren konden voor het remixwerk van Jabbaila terecht bij Rone White en Alessandro Diruggiero. (Koop)

Soulcity - Another Early Bird EP

Meer energetische tech-house van eigen bodem komt zoals vaak uit het kamp van Arno Stolz zijn Proper Musique. De rijzende sterren van Soulcity grooven erop los en konden op hun Italiaanse vriend Thomas Cerutti rekenen voor een remix. (Koop)

Throwing Snow - Myriad EP

Ross Tones haalt nog maar eens uit op Houndstooth, deze keer met twee singles, Myriad en Minotaurs. Beide nummers bieden een verfrissende mix tussen uk techno en lichtere house melodieën. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief