Extrema Outdoor Nederland stopt ermee na 22 jaar

Het einde voor één van Nederlands oudste dance festivals

Anderhalve maand voor het festival begint, stopt Extrema Outdoor ermee in Nederland. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Extrema Outdoor was in Nederland één van de oudste dancefestivals. De Belgische editie van het festival blijft wel voortbestaan. Reden van het stopzetten was de moeizame verhuis naar de nieuwe locatie.

Na 22 jaar te zijn doorgegaan in recreatiepark Aquabest in de buurt van Eindhoven, zou het festival dit jaar plaatsvinden in vakantiepark De Bergen. Naast een nieuwe locatie wilden ze ook een lichtjes andere formule toepassen, namelijk een driedaags festival met camping en latere sluitingstijden.

Maar voor die latere sluitingstijd stuitte de organisatie op njet van de gemeente, die het festival maar tot 23u wou laten doorgaan. Samen met een moeizame transformatie naar het nieuwe terrein was dat volgens organisator en oprichter Marcel Mingers de druppel.

Iedereen met een ticket krijgt zijn geld terug of kan het inruilen voor We Are Electric dat plaatsvindt op 6, 7 en 8 juli (de eigenlijke data) of Mandala Festival dat plaatsvindt op 8, 9 en 10 juni.

Ontdek meer...Telex