Nief Gerief #51

De beste releases van de afgelopen zeven dagen

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren.

Mike Hauls - Duplicate EP

Onze jonge landgenoot Mike Hauls lijkt de laatste maanden enkel goud te producen in zijn studio en dat weet ook Martin Maler. De eigenaar van Trianglesquare Records nodigde de Aalstenaar dan ook uit voor twee doemdiepe interpretaties van Duplicate. (Koop)

Camea - NAF 97 EP

Camea draagt deze EP, die uitkomt op haar eigen Neverwhere label, op aan de NAF Studios in Seattle, waar zij destijds als jong veulen wel eens een rave bezocht. Haar rauwe nummers kunnen rekenen op Europese herwerkingen van technozwaargewichten Markus Suckut en Matrixxman. (Koop)

Techno Injection vol.3

Het Antwerpse label Detroit-Berlin is reeds aan de derde installatie van hun Techno Injection serie toe. Hierop laten ze naar goede gewoonte vier jonge artiesten hun beste werk etaleren. Deze keer krijgen we Anomaly, Tokyo+Underworld, Tobias Spiegel en een fenomenaal diepe plaat van Modtech voorgeschoteld. (Koop)

Mike Hauls - Corpse Flower EP

Zoals enkele lijnen hoger neergepend, kan het voor Mike Hauls de laatste maanden niet op. Ook met Corpse Flower op Oculus Records, het label van Damien Fisher, stelt hij zijn klasse tentoon. (Koop)

Jon Hassell - Listening to Pictures (Pentimento Volume One)

Het heeft bijna tien jaar geduurd, maar de legendarische Jon Hassell heeft eindelijk een nieuw album uit. De Amerikaanse trompettist en componist blijft zijn minimalistische zelf en laat met het album nog eens zien wat hij onder zijn zelf-geïntroduceerde term the fourth world verstaat. (Koop)

YRK. - Keep Exploring EP

Deze EP van onze landgenoot YRK. (lees: Yoerik) is al bijna twee weken oud, maar staat nog altijd helemaal bovenaan onze afspeellijst. Daarenboven riep Nyon Records de steun van Pat Lezizmo en Matomic in om de plaat nog wat extra bravoure te geven. (Koop)

 

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

(Koop)

Meer Nief Gerief

Gerelateerd