9 redenen om je dansbenen boven te halen op WECANDANCE (11-12/08)

Can we dance? Yes, WECANDANCE! En wel om deze negen redenen

Op 11 en 12 augustus vindt alweer de zesde editie plaats van WECANDANCE. Het festival, dat zich afspeelt in Zeebrugge, heeft voor ons weer een heleboel kleppers op het programma staan. Hieronder onze negen aanraders.

Speedy J zal ervoor zorgen dat er stevig gedanst wordt. Samen met Richie Hawtin, Aphex Twin en Laurent Garnier zorgt deze Rotterdamse dj dat techno steeds een hoger niveau bereikt. Mis hem dus niet op 11 augustus op de Kompass Stage.

Even uitblazen na al dat gedans? Begeef u dan naar The Gardens of Babylon, waar u Oceanvs Orientalis aan het werk kan zien. Deze Turkse dj focust op alles wat oosterse muziek is en maakt hier een interessante mix van. Heerlijk om even op tot rust te komen.

De volgende naam speelt over honderd sets per jaar en is de mede-oprichter van houselabel Running Back. We hebben het over Gerd Janson. Tijdens zijn sets weet hij telkens een mix van techno, disco en house te brengen en mixt hij oudere platen met frisse nieuwe nummers. Janson is op 11 augustus te bewonderen aan Villa Schweppes.

Ook Bloody Louis krijgt een eigen stage op WECANDANCE en ook zij brengen hun beste artiesten naar Zeebrugge. Zo komt Team DAMP de beste dancehall plaatjes aan elkaar spelen op 11 augustus. Een aanrader voor iedereen die wil genieten van zomerse plaatjes op een zomerse locatie. Nu nog hopen dat ze zon ook van de partij is.

Meer dan dertien jaar geleden begon hij met plaatsjes draaien en vandaag de dag is hij nog steeds één van de leading artists in de Belgische housescene. Nico Morano (ontdek hier zijn Fuzz Five) zal er met zijn mix van deep en melodic house voor zorgen dat u geen seconde stilstaat. Op zijn plaatjes kan je gaan dansen aan de Kitsch-stage.

Op 12 augustus mag u Agents of Time absoluut niet missen. Dit technotrio brengt op die dag een liveset aan de stage van Labyrinth Club. Bereid u voor op experimentele deuntjes, aangevuld door hun eigen gevoel. Een echte aanrader voor iedereen die zich graag laat meeslepen door fantastische muziek. 

Voor dat ultieme zovergevoel moet u op 12 augustus aan The Garden of Babylon zijn. Goldcap maakt een heerlijke mix van alle soorten muziek die je maar kan bedenken en dat levert telkens weer een unieke set op. Van klassieke rock tot muziek uit het Midden-Oosten, u kan zich aan alles verwachten op WECANDANCE.

Faisal won in 2016 de Red Bull Elektropedia Award voor Best DJ en twee jaar later staat hij op de TRILLERS stage tijdens WECANDANCE. Hij is bekend van zijn wekelijkse radioshow op Studio Brussel en wij zijn fan van zijn remix van J. Bernardts The Question.

WECANDANCE is zijn geesteskind, dus John Noseda (ontdek hier zijn Fuzz Five) is last but zeker not least op dit lijstje. Hij zal ons verwennen met op en top zomerse plaatjes in Zeebrugge. Als de zon nog niet aanwezig zou zijn vóór zijn set, dan komt die zeker tevoorschijn na het horen van de eerste deuntjes. 

Naast deze negen artiesten heeft WECANDANCE natuurlijk nog een pak andere topnamen op de affiche staan. Bovenop deze muziek is er dit jaar ook plaats voor fashion, trendy food en kunst. Meer informatie over dit alles en de ticketverkoop vindt u op hun website.