Paradise City 2018 - Dag 2: stuiterende acid en geschifte beats

Objekt en Call Super tekenden voor de set van het jaar

De brandende zon op de tweede dag van Paradise City lokte ons uit de tent, om daarna direct de verkoeling op te zoeken. Vanuit de schaduw zagen we de camping gestaag ontwaken, met een ochtend yogasessie waar we toch vriendelijk voor bedankten. Twee koffie’s en een ontbijtje later kuierden we op het gemak richting de weide.

Afgaande op de line-up lokte de Under My Garage stage ons het meest vandaag, maar niet alvorens we even de lokale talenten gingen bezichtigen. Dat lokaal talent gaat onder de naam Haring. The Drum needs much kick!, klonk het richting de geluidstechnici met een zwaar Brussels accent. Ondertussen dromden een slordige vijftig geïnteresseerde luisteraars langzaam richting de schaduw naast het podium.

Haring en zijn band bekoorden de oververhitte omstaanders met dromerige spacey synths, die af en toe ook de de opzwepende tour opgingen en wat dansbeentjes los maakten. Wij zagen in dit trio een glimps van hoe het frivole liefdeskind tussen James Holden en John Hopkins eruit zou zien. Naar het einde toe bleken meer en meer mensen deze house-electronica-jazz kruisbestuiving wel te smaken en stroomden de schaduwplekken rondom het podium vol. Gezellig kamerconcert van Haring en kompanen!

Daarna was het tijd om onszelf te parkeren aan de Under My Garage stage. Beginnende met Joey Anderson, die voor een redelijk volgepakte stage uitpakte met groots klinkende techno, opgevolgd door de knetterende acid van The Burrel Connection’s Acid Rapids. Die stampen-stampen aanpak was een schot in de roos. Maar dj’s maken soms rare sprongen en vanuit het niets dook Let’s Go Crazy van Prince op, met wisselend succes. Wij zijn wél voorstaanders van plotse stijlwissels. Afsluiten deed hij met de ontzettend groovy baslijntjes van DJ Spinna’s T B Or Not T B.

 

Volgende in de rij bij ons UMG-avontuur was Willow. Deze Britse producer draaide een lekker vinyl setje van eclectische en obscure techno, acid en electro. Hier en daar maakte ze een kleine misser bij het mixen maar dat werd meer dan gecompenseerd door haar piekfijne selectie. Dit stuiterend acidfeest vol geflipte beats smaakte naar meer voor ons en gelukkig bezorgde haar opvolger dat.

Or:la nam vlekkeloos over van Willow. Haar acid was al even vuig als die van haar collega en zorgde ervoor dat Paradise City volliep, terwijl de zon langzaam de horizon opzocht. Or:la liet met Van Pelt van Randomer tropische tribal en harde bassen op het publiek los. Naar het einde toe liet ze ons nog wat impressionante stijlwissels horen om vervolgens de temperatuur op de dansvloer tot een figuurlijk kookpunt te draaien met een remix van Sergio Mendes - Magalenha van Perko.

 

 

De tweede dag van Paradise City moesten we onvermijdelijk afsluiten met de drie (!) uur lange b2b van Objekt en Call Super. Was dit dé set van het jaar? Ons besluit leek al genomen bij de eerste vijftien minuten. Het duo liet er geen gras over groeien en trok direct op oorlogspad. Aan een hoogtempo en met onnavolgbare precisie mixte ze een spervuur aan genres en nummers aan elkaar. Eerste memorabele track was Cosmopolitanism van rRoxymore, van de laatste Modeselektion compilatie.

 

 

Zonder weerga werd het publiek om de oren geslagen met obscure pareltjes die op geniale wijze werden afgewisseld met classics zoals Mike Dearborn’s An Acid Memory en Dominator van Human Resource, waardoor ze enorm fris in de oren klonken. Eindigen deden Objekt en Call Super met een edit van Once in a Lifetime van Talking Heads gemixt met Hardlife van Gerald Mitchell. Staande ovatie, diepe buiging en alle hoeden af voor wat deze twee ons serveerden!

En om af te sluiten hebben we nog een lijst met alle niet genoemde nummers die we hebben kunnen vinden tijdens de set van Call Super en Objekt. Graag gedaan!

 • Gerald Mitchell - Hardlife
 • Same As Ever (Craig N Them edit)
 • ARTTU - Walking On A Fine Line
 • Lory D - grn-HF
 • St Etienne - Only Love Can Break Your Heart (Masters at Work Dub)
 • DJ Bone - Music (Aaron Carl Remix)
 • Krystal Klear - Shockzoid
 • Bronski Beat - Small-town Boy
 • Luke Eargoggle & Das Muster - Stärke
 • Grischa Lichtenberger - Uu78
 • Truncate - Pseudo V1
 • Rudys Playhouse - Got To Be Free (Acid Overdose Mix)
 • DJ Assassin - Face In The Crowd (Intellidread Mix)
 • Ploy - Ramos
 • Marco Faraone - Black Air