5 artiesten die je niet mag missen op Voltage Festival (18-19/8)

Op 18 en 19 augustus vindt dit jaar in Zwevegem Voltage Festival voor de vierde keer plaats. In de oude elektriciteitscentrales Transfo wordt twee dagen en nachten de verste techno voorgeschoteld. Hoewel ongeveer iedere artiest op de affiche ons de moeite waard lijkt, selecteerden wij zorgvuldig onze vijf absolute favorieten.

Voltage Festival onderscheidt zich op de Belgische, en bij uitbereiding Europese, festivalmarkt door een gewaagde techno-only line-up te combineren met een ijzersterk concept. Industrial & scrapeyard werd dit jaar verkozen als centrale thema van het festival.

Dit thema komt niet enkel naar voor met artiesten als Ancient Methods, Perc en Ansome die vereenzelvigd worden met industrial, maar ook bij de aankleding van het festival. De oude elektriciteitscentrale wordt namelijk ingekleed met decoratie die uitsluitend uit gerecycleerd materiaal gemaakt is.

Daarenboven nodigt Voltage Festival zes ijzersterke Belgische concepten uit om elk gedurende een dag een van de drie podia te voorzien van de beste artiesten van het moment. Wij zijn er zeker van dat u dit jaar al op een van de feestjes van Kozzmozz, Rimbu, Future Acid, Kollektiv, Søndag of Ohm bent langs geweest.

De zes vooraanstaande organisaties nodigen gedurende twee dagen maar liefst 53 artiesten uit. Uit dit enorm aanbod kozen wij onze vijf favorieten.

Headstrong

 Headstrong is de gloednieuwe collaboratie tussen het Schotse duo Clouds en de Londenaar Randomer. Headstrong wordt niet enkel een uitlaatklep voor hun nieuwe releases, maar ook de naam waaronder het trio voortaan zal optreden. De drie heren spreken muzikaal probleemloos dezelfde taal en dat zal zich zonder meer vertalen in ruige industriële stampers afgewisseld met een vleugje donkere breakbeat. (zondag 19 augustus, Anoda Stage, hosted by Rimbu)

Amotik

 Nog een technoproducer uit Berlijn horen we u denken. Amotik is echter van een andere kaliber. Hij brengt, op een uitstapje op Len Faki's Figure Jams na, enkel schijven uit op zijn eigen label AMOTIK. Zijn eerste release kwam uit in de zomer van 2015 en kon meteen op verbazend veel bijval rekenen.

Sindsdien is de Duitser jaarlijks een handvol releases blijven uitbrengen die keer op keer van een buitengewone kwaliteit zijn. Bovendien blijkt de man tot op je podium krijgen geen evidentie: zo laat de Berlijner in augustus enkel zijn gezicht zien op Voltage en in Parijs. (zaterdag 18 augustus, Turbine Stage, hosted by Kozzmozz)

Pilose

 Naast hoofdorganisator en founding father van Ohm, staat Steven Van Belle ook aan het roer bij het nog nieuwe, maar reeds vermaarde Form and Function. De jongeman uit Ninove is gepassioneerd door het strak aan elkaar mixen van oerdegelijk technotracks.

Of hij nu de opwarming voor zijn rekening neemt, of een podium afsluit, het bijwonen van zijn sets is altijd een must, al was het maar enkele onbekende pareltje - met voorkeur uit eigen land - te kunnen ontdekken. (zaterdag 18 augustus, Anode Stage, hosted by Ohm)

999999999 (live)

 Italië heeft de laatste jaren serieus wat in de pap te brokken als het op hedendaagse acid aankomt. Het duo 999999999 heeft daar, samen met Bosten 168 (die je ook op Voltage kan bewonderen),  een stevig aandeel in. De twee brengen, net zoals Amotik, uitsluitend guur materiaal uit op hun eigen NineTimesNine label.

De twee heren brengen hun set bovendien live, en wie even de moeite doet een fragmentje uit hun liveset te Google'en, weet dat het wondermooi zal donderen aan de Turbine Stage(zondag 19 augustus, Turbine Stage, hosted by Future Acid)

Stranger & Remco Beekwilder

 Iedereen die de technoscene een beetje volgt moet de laatste jaren zonder twijfel Remco Beekwilder een aantal maal zijn tegengekomen. De rijzende ster van de hardere techno in Nederland bracht de afgelopen twee jaar indrukwekkend materiaal uit op Monnom Black, Binary Cells en Emerald. Hiermee schoot  hij zichzelf naar een plekje tussen andere technogrootheden.

Stranger bleef wat meer in de schaduw, maar de Rotterdammer produceerde wel muziek die makkelijk de vergelijking met Remco's materiaal aankan. Denk opnieuw aan labels als Monnom Black of Self Reflektion en u weet dat u een pompende set aan het tempo van een Ferrari op het derde rijvak mag verwachten. (zondag 19 augustus, Anoda Stage, hosted by Rimbu)

Voltage Festival vindt op zaterdag 18 en zondag 19 augustus plaats in de oude elektriciteitscentrale Transfo in Zwevegem. De organisatie liet al weten dat de ticketverkoop verbazingwekkend snel gaat. Tickets zijn voor slechts 69 euro te verkrijgen via de website van Voltage Festival.

Geen idee hoe in Zwevegem te geraken? Voltage Festival ging een samenwerking aan met Festival Transfer om u vanuit alle grote steden in België (en Nederland) veilig van en naar het festival te brengen. Neem voor meer informatie een kijkje op deze website