Totaalbeleving troef op eerste Belgische Elrow Town (30/06)

Geen tijd, geld of verlof om de wondere wereld van het Spaanse Elrow te gaan bezichtigen in Barcelona of Ibiza? Geen probleem, want deze zomer kwam 's werelds ludiekste feestconcept voor de eerste maal naar Vlaanderen, namelijk in het Antwerpse.
 

Alsmaar meer speelt de totaalbeleving voor de bezoekers van festivals, open airs en clubnachten een grotere rol. Waarbij de muziek nog altijd centraal staat, maar men wel geprikkeld wil worden door andere factoren. En als er één evenementenorganisatie iets weet over randanimatie en sfeerbeheer dan is het wel Elrow.

 

 

Nieuwsgierig als we zijn, wouden we dit voor geen geld van de wereld missen. Niet alleen uniek qua concept maar ook een sublieme aanwezigheid van artiesten, die wel frequent op Elrow-feesten spelen maar niet vaak naar België afreizen. Blijkbaar genieten de landen rondom België meer van techhouse dan wij.
 

Bij het aankomen zagen we Nic Fanciulli van start ging met zijn trademark pumping techhouse waarbij heel de set zuiver afgewerkt werd, zonder overgebruik van effecten en met subtiele filtermanupilaties. Wat trouwens niet over iedereen gezegd kon worden, maar daar later meer over.

 

 

Daarna maakten we even een wandeling doorheen Elrow Town die mooi versierd was met wapperende kleurrijke vlaggen en andere ludieke decoratie. Wanneer we de Psychrowdelic stage bezochten kregen we plots de eerste vlaag confetti over ons, die massaal naar het publiek werd geschoten uit de verschillende confettikanonnen.

 

Waarna de door animatoren bestuurde reuzepoppen een dansje kwamen doen tussen de feestende menigte met de daarbij horende taferelen in het decor van Singermorning Stage. Dat zorgde voor een trippy, surrealistische totaalbeleving van het goede soort.
 

Nog wat genieten van de nooit teleurstellende Gerd Janson en nog even snel heen en weer geloop tussen de techno liveset van Matador en Richy Ahmed die net van start ging. Het was verfrissend om even af te wisselen naar wat techno voor de avond.
 

Desondanks Richy Ahmed topplaat na topplaat opwerpte, merkten we wel enkele kleine schoonheidsfoutjes op die toch wel jammer waren, maar ook niet meer dan dat. De muziek viel zelfs stil door een schouder of een elleboog die in ongelukkig contact kwam met de cue. En het te laat infilteren van de low end bij en na de climax. Tenzij dat dit volledig de bedoeling was, wat dan gewoon ondermaats klinkte.

 

 

Blijkbaar is deze man ook een grote Slam fan want we hoorde twee typische Slam tracks: Like This en Take Your Time. Natuurlijk ontbrak de house track van de zomer ook niet, namelijk Pick Up van DJ Koze.

 

We sloten in schoonheid af met de minimal techno / tech-house van Paco Osuna. Op onze wishlist voor de volgende editie staat alvast Paco b2b Dubfire b2b Nicole Moudaber. Vervolgens repten we ons naar huis, want zondag stond Awakenings Festival in Amsterdam op het Fuzz-menu.

 

Wij hopen op een terugkeer van Elrow naar ons land. Wie het geduld niet heeft om zo lang te wachten kan terecht op de opkomende buitenlandse edities van Elrow.