Oneohtrix Point Never lost twee nieuwe videoclips.

Oneohtrix Point Never, het muzikale alter ego van Daniel Lopatin uit Massachusetts, stelt twee nieuwe videoclips voor. Het gaat om The Station en We’ll Take It, singles van zijn 9de studio album Age Of. Beide singles krijgen een eigen EP, die vrijdag 27 juli zal verschijnen. Het nieuws dat de We’ll Take It EP eraan komt, lekte eerder al.

The Station is een donkere manga-achtige animatievideo, gemaakt door Daylen Seu. We zien een figuur die zich in een duistere omgeving probeert los te maken van zijn keten. The Station is trouwens een demo die Oneohtrix Point Never maakte voor Usher (op diens vraag). Uiteindelijk is er niets mee gebeurd en heeft Daniel hem (na wat bewerkingen) op zijn album gezet. De originele demo van het nummer kan je hier downloaden.

We’ll Take It is een ongemakkelijke, mislukte 3D-animatie door Nate Boyce en Last Renaissance. Nate Boyce was eveneens verantwoordelijk voor visuals en sculpturen op de indrukwekkende MYRIAD-shows van OPN.
In de video zien we het figuur dat ook op het artwork van de EP staat. Slecht en disturbing geanimeerd. Naarmate de video volgt rekt het figuur zich uit in alle richtingen en vormen. We zien ook een verzameling ongure ratten in maatpakken, een lijkbleke, obscure vrouw en flitsende, onbestemde beelden van wat lijkt op vlees van een wezen. Behoorlijk ongemakkelijk, typisch OPN dus.