Lokerse Feesten: Zara Larsson en blackwave. geven voorzet, Faisal kopt binnen (12/08)

Faisal kreeg het volk, na een moeizame laatste dag, toch nog aan het dansen

Op de laatste dag van de Lokerse Feesten ging het allemaal wat moeizamer. Sevn Alias, Lil Kleine en Clean Bandit deden hun best maar bleken het publiek niet al te makkelijk mee te krijgen. Aan het einde van de avond zorgden Zara Larsson, blackwave. en Faisal er uiteindelijk toch voor dat het feest losbarstte in Lokeren.

Opener van de avond was Sevn Alias. Meer dan zijn radiohit Patsergedrag kenden we niet, maar dat bleek niet echt nodig te zijn. Er werd weinig tot niet meegezongen met de teksten en de rapper had meer dan een paar aftelpogingen nodig om het publiek een paar tellen te doen springen. Opwarmen voor de volgende act, dat deed die dan weer prima.

Die volgende act was Lil Kleine. Ook hij had wat moeite om het publiek te laten feesten, maar hij had wel de vele radiohitjes aan zijn kant, en het publiek werd met elk kledingstuk dat Kleine uitdeed een klein beetje enthousiaster. Lil Kleine trakteerde ons op half gelukte moshpits en hitjes die beter klinken op de radio dan live. Fan werden we in elk geval niet na dit optreden. 


©Geert Vercauteren

Na deze twee toch wat teleurstellende namen, was het tijd voor één van de headliners van de avond: Clean Bandit. De band opende sterk met één van hun hits, Symphony. Toch viel de grote afwezige meteen op: op de plaats waar normaal Grace Chatto staat met haar viool, stond nu iemand anders. Later bleek dat die nieuwe violiste maar deed alsof, het klonk allemaal wat te perfect. 

De band die normaal bekend staat om hun sterke liveperformances, liet nu heel wat steken vallen. Live klonk het ten eerste niet, maar ook was er totaal geen interactie met het publiek. Derde tegenvaller van de avond, dus trokken wij naar de Redbull Elektropedia Zaal. Hier was Broederliefde aan hun optreden begonnen, en wat een opluchting was dit. De Rotterdammers kregen waarvoor ze gekomen waren, want op nog geen vijf minuten tijd hadden ze de hele zaal op hun hand. Nummers als Alles In werden van begin tot eind meegezongen door het publiek. De Lokerse Feesten waren eindelijk wakker.

Nog een optreden dat we niet snel zullen vergeten, is dat van Zara Larsson. Zij opende met I Will Never Forget You en dat bleek de perfecte keuze te zijn. Net als Broederliefde had ook zij het publiek meteen op haar hand. De Zweedse zangeres zong de ene hit na de andere, gooide er nog een ontroerende ballade tussendoor en liet haar grote doorbraak Uncover letterlijk meezingen door het publiek terwijl ze er doorheenliep. 


©Geert Vercauteren

Op deze golf surfte ook blackwave. een tijdje later verder. Dit Antwerpse duo moest headliner Gucci Mane vervangen en ze deden dit met verve. Whasgood?! Het antwoord was duidelijk. blackwave. was ontzettend dankbaar en kregen dit niet vaak genoeg gezegd. Wij waren hen al minstens even dankbaar, want voor de Lokerse Feesten kenden wij hun werk (o schande) nog niet zo goed. Daar brachten ze echter verandering in en de Antwerpenaren kunnen ons tot hun nieuwste fans rekenen!

Waar Zara Larsson en blackwave. de voorzet van het feest gaven, kopte Faisal de bal helemaal binnen. Samen met Hakim zorgde hij voor de perfecte afsluiter van de Lokerse Feesten. Mura Masa, Soulja Boy, Post Malone, alles werd in de mix gegoten. Het had even geduurd, maar Lokeren was eindelijk wakker. Helaas, want Faisal was ook alweer de laatste act van deze editie. Korte maar krachtige energie, dat is wat deze laatste dag van de Lokerse Feesten het best beschrijft.

Tot volgend jaar, Lokeren!