De vijf lekkerste attracties op Draaimolen Festival (15/09)

Voor het vijfjarig jubileum van het Tilburgse Draaimolen Festival pakt de organisatie uit met naar eigen zeggen de beste line-up die het festival ooit gehad heeft. Een snelle blik op de programma’s van de vijf en een halve podia bevestigt die uitspraak onmiddellijk. Laat ons vrienden van Fuzz zo vrij zijn jullie op de juiste carroussel te plaatsen tijdens dit prachtige dagfestival.

“Verwacht prachtige muziek, unieke stagedesigns en vooral een dag waar de liefde van afspat.”

- Draaimolen Festival

LSD live (The Parking Lot - 20u30-22u30)

Op The Parking Lot zijn technogeknal en ketelgeschraap troef op deze editie van Draaimolen. Voor de onverlaat die de liveset van Karenn (Blawan en Pariah) of het technogedreun achter zowel Oscar Mulero of Nina Kraviz nog niet in levende lijve meegemaakt heeft, ga daarheen. De meer doorwinterde technorot sturen we dan weer met alle plezier naar het trio dat al dan niet toepasselijk als LSD door het leven gaat. Een Britse technopionier die in zee gaat met het genie achter het Amerikaanse Infrastructure (Daniel Avery, Ilario Alicante, Sigha) en met de resident van de vergane Londense technobunker LOST: Luke Slater, Function en Steve Bicknell, dames en heren. Twee uur lang líve technogedreun alsof je op een illegale bosrave staat in de jaren negentig.

I-F (Strangelove Area 1 - 20u30-22u30)

Vergeet alles wat je hiervoor gelezen hebt, want LSD live overlapt integraal met Hagenaar Ference van der Sluijs of I-F, wereldwijd gezien als dé grondlegger van de tweede golf electro die begin jaren tweeduizend ontkiemde. Met tracks van zijn eigen labels Viewlexx (The Hacker, Legowelt, Palms Trax) en Murder Capital (Bas Mooy, Heartthrob, Gerd Janson) onder de arm en undergroundclassic Space Invaders Are Smoking Grass ergens goed verstopt in zijn platenkoffers, is I-F jouw belangrijkste kermisattractie op dit festival.

Larry Heard aka Mr. Fingers live (Strangelove Area 1 - 17u30-19u00)

Drijvende kracht achter De School en officieuze nachtburgemeester van het volledige land der Nedervolk Job Jobse haalt nog meer lekkers naar zijn Strangelove Area 1. Al wie erbij was vorig jaar op Dour Festival weet wat voor een levendige en niet te missen show Larry Heard op poten zet met zijn liveproject genaamd Mr. Fingers. Net zoals I-F is ook Heard verantwoordelijk voor een nieuwe muziekstroming in de onderwereld maar dan zo’n twintig jaar eerder. De evolutie van disco naar house in het Chicago van de jaren tachtig? Larry Heard was erbij. En dat is hij verdomme nog steeds.

Marcel Dettmann (Strangelove Area 1 - 22u30-00u30)

Geen paniek, we raden geen zoveelste deejayset van een Berghain-coryfee aan die je tegenwoordig in elke stad op elke straathoek tegen het lijf loopt. Neen, Marcel Dettmann is de technohype van de laatste jaren zelf beu geworden en brengt een new wave en early electro set naar Draaimolen. Jawel, new wave. 'Nough said.

Private Hearts special (Strangelove Area 2 - 12u00-16u40)

Job Jobse mag nog een podium cureren op het festival en daar is het heerlijk vertoeven tijdens de vroege uurtjes met Elias Mazian, Fenna Fiction en Luc Mast. Jobse nodigt uiteraard zijn schoolmaatjes Mazian en Mast uit om de opkomende zon alle eer aan te doen met downtempo beats en funky melodieën. Fenna Fiction zorgt voor het visueel spektakel, waar dit festival altijd veel aandacht aan schenkt. Vier uur en veertig minuten lang genieten. Nog niet té veel drinken, want de dag is nog lang.

Verder wordt het ongetwijfeld een leuk weerziens met Motor City Drum Ensemble en Call Super op het hoofdpodium van Draaimolen en Freerotation Stage wordt afgesloten met de obscure geluiden van Ben UFO. Fans van ambient zijn welkom voor de liveset van Wanderwelle in The Chapel en de meerwaardezoeker die nog eens een echte liveband aan het werk wil zien doet best een lange zwarte jas aan om Dollkraut aan het werk te zien. De waaghalzen kunnen Karenn skippen om de mysterieuze Special b2b from out of space een kans te geven.

Draaimolen Festival vindt komende zaterdag 15 september plaats in het Tilburgse Charlotte Oord van 12u00 tot 00u30. Alle praktische info en andere artiesten vindt je op de website van het festival. Alle tickets zijn intussen de deur uit.

Coverfoto The Parking Lot © Draaimolen Festival