Ieper heeft voortaan een platenzaak: Vinyl & Chill

West-Vlaanderen verwelkomt een nieuwe platenzaak.

Afgelopen weekend opende Vinyl & Chill de deuren voor het publiek. Ieper heeft sinds het faillissement van Free Record Shop al enkele jaren geen winkel meer waar muziek centraal staat. Benjamin Cassidy, de man achter Vinyl & Chill, wil deze leegte opvullen.

Tot voorheen moest je als muziekliefhebber uit de Westhoek je hart gaan ophalen in Kortrijk of zelfs over de Franse grens, naar Rijsel, om er een platenwinkel te vinden. Vinyl kent echter een serieuze revival en in België openden in verschillende steden nieuwe platenzaken, hetzij met een alternatief concept.

Ook Vinyl & Chill lijkt niet enkel en alleen in te zetten op het verkopen van het zwarte goud. Naast platenzaak wil Benjamin ook dat zijn zaak vooral een plaats van ontmoeting wordt voor muziekliefhebbers en muzikanten. Er is een muziekstudio voorzien in het pand, maar ook een gezellige bar om na te keuvelen.

Vinyl & Chill @ Facebook

Alle genres lijken aan bod te kunnen komen, maar Benjamin polste onlangs toch via sociale media naar de interesses van zijn publiek. We ontdekten zelf tijdens het openingsweekend dat er al een select aanbod aan electronische muziek terug te vinden is. "Er komen elke week nieuwe platen binnen en op termijn zal het aanbod nog vergroten" weet Benjamin ons te vertellen.

Je vindt Vinyl & Chill in de Elverdingestraat 6 in Ieper. De winkel is op maandag na, elke dag open van 11:00 uur tot 21:00 uur.

Ontdek meer...Telex