Richie Hawtin keert terug naar Kompass (29/12)

29 december keert Richard Hawtin, de man met de vele gezichten, terug naar Kompass als Richie Hawtin. Het is ondertussen al de tweede keer dat Kompass deze techno-legende naar Gent haalt. Afgelopen jaarwisseling was hij nog te bewonderen in de oude setting van de kabelbaan.

 

Dat Hawtin zich graag laat verrassen door jong talent is alom geweten. Zo liet hij zich afgelopen editie van Amsterdam Dance Event nog inspireren door onze landgenote, Amelie Lens. Hij omschreef haar set op Twitter als "Best hypnotic intense set I've heard in years. Techno has a bright future." Hij was zelfs zo overtuigd van Amelie, dat hij haar heeft uitgenodigd om te spelen op zijn eigen feestconcept Close in Brooklyn.

Kompass kende afgelopen zomer een metamorfose in de kabalbaan, waarbij een volledig nieuw sound- en lichtsysteem werd geïnstalleerd. In hun nieuwe setting ontvingen ze al onder andere Boris Brejcha, Reinier Zonneveld, Dax J, The Hacker & I-FWij kunnen alvast niet meer wachten om the master himself 29 december aan het werk te zien.