De Red Bull Elektropedia Awards 2018 in een notendop

Het is weer die tijd van het jaar, de Red Bull Elektropedia Awards. Een avond waarop elk persoon die een meerwaarde levert aan de muziekscene in Belgie uit zijn donker holletje kruipt en naar de Flagey in Brussel trekt. Met als doel, in de prijzen vallen. Wij spitsen ons toe op enkele artiesten die volgens ons een enorme bijdrage hebben geleverd aan de elektronische muziek afgelopen jaar, en waar we in 2019 zeker een oogje op gaan houden. 

In de categorie 'best song' is Aalstenaar Innershades geselecteerd voor zijn track Forever in Boccaccio die hij produceerde in collaboratie met zijn maatje, Betonkust. Een nummer toegewijd aan de iconische club, Boccaccio, dat gelegen was in het Gentse DestelbergenBoccaccio wordt gezien als de geboorteplaats van het new beat genre in België, meer uitleg bij deze track is dan ook niet nodig! De jonge Aalsternaar is ook nog geselecteerd in de categorie 'best remix' met zijn remix voor Intimacy. Iemand om in het oog te houden dus!

Een naam die we ook enkele malen zien passeren is Asa Moto. Met hun album Playtime staan ze bij de genomineerden voor 'best album' en als gevolg ook in de categorie 'best producer'. Het Gentse duo focust zich op het maken van elektronische muziek geschikt voor zowel in de keuken, de auto als op de dansvloer. Naast hen kunnen we ook producers als titelhouder Le Motel, Brusselaar Cleveland en Limburger Thomas Neyens (Kiani & His Legion, Far Out Radio Systems) terugvinden.

Twee keer geselecteerd worden in dezelfde categorie kan alleen maar de man die recht voor zijn raap is met een grote bek, Zwangere Guy. Niet alleen zijn solo project maar ook het Brussels collectief met zijn harde bars en nog hardere beats, Stikstof, waar hij deel van uitmaakt is genomineerd voor 'best live act'. Enkele weken geleden zagen we hen nog de tent afbreken in Tongeren op Hip Hub Hooray, engergielevel 100. Als deze Brusselaars niet in de top 3 eindigen, eten wij onze pen op. Naast 'best live act' maakt hun afgelopen album Overlast en track Gele Blokken ook kans om in de prijzen te vallen. 

Een nieuwkomer in de categorie 'best party' is Contrair. Het Antwerpse feestconcept bracht enkele weken geleden nog één van de beste selectors van het moment naar een vol Kompass, wereldburger Hunee. Wij hebben het gevoel dat dit initiatief wel eens een nieuwe wind door de Belgische partyscene gaat doen waaien. Laat maar komen jongens!

Als we van iemand verwacht hadden om geselecteerd te worden voor 'best breakthrough artist/DJ/Producer/MC' dan was het wel de 21-jarige Cellini. Pukkelpop, Tomorrowland, Dour, Extrema Outdoor, ... kan er iemand een festival opnoemen waar deze jongen niet op de line-up stond afgelopen zomer? Met support van Amelie Lens en Charlotte De Witte, plus een eigen feestconcept in de legendarische Fuse in Brussel ligt de weg open voor de jonge Limburger met Italiaanse roots om volgens ons in de top drie voor categorie 'breakthrough artist/DJ/Producer/MC' te belanden. En sterker nog, een grote rol te spelen in de toekomst van techno in België.

PS: Fuzz Magazine is opnieuw genomineerd in de categorie 'best media'. Helpen jullie ons om voor de vierde keer op rij nummer 1 te worden? Dan blijven wij jullie bekogelen met interessant leesvoer over de elektronische muziek om jullie toiletbezoeken een stuk aangenamer te maken! Alvast veel liefde en een dikke merci!  

De uitslag van de awards komen we pas 13 november te weten. In tussentijd kunnen jullie deze nog altijd mee bepalen door per categorie te stemmen op jullie twee favorieten. Stemmen kan hier!