FuzzTrack oktober: ZER0 れい

Elke maand selecteert Fuzz een track van een talentvolle producer via onze doorlopende wedstrijd op vi.be, het online platform van Poppunt. Voor deze bijzonder warme maand oktober viel ons oog op ZER0 れい. Dat zou zich moeten vertalen naar zer0trashwave. Deze Kortrijkse producer nestelt zich in het post-ironisch sfeertje van de vaporwave en de nostalgische krochten van de jaren '80.

ZER0 れい stuurde ons Zanshin in van zijn laatste album, Slipstream 20XXZanshin op zich is maar 1:30 lang en voelt wat onvolledig aan zonder het album. Maar onze oren waren geprikkeld en konden niet weerstaan aan de bizarre sirenenzang van Slipstream 20XX

Slipstream 20XX is een mix van vaporwave, ambient, jaren ’80 sci-fi soundtracks en zelfs pikzwarte gotiek. De overrompelende muur van geluid die ZER0 れい door je oorschelpen jaagt houdt je constant op scherp voor elke nieuwe frequentie die zijn intrede doet. Op Zanshin niets minder dan hetzelfde. Het platwalsende herhalende deuntje wordt doorspekt met oriëntaals klinkende riedeltjes die je bezweerd op de repeat knop laten drukken.

Heb je ook zin om een keer in de schijnwerpers te treden met je nummer? Waag dan je kans voor onze volgende FuzzTrack van de maand en wie weet staat jouw naam binnenkort bovenaan dit artikel.

Ontdek meer...Partnernieuws
Artiesten in dit artikel