Fuzz Five #73 - Fatima Hajji

De "Fuzz Fives" hebben even stilgelegen, maar we zijn weer helemaal terug. Dit met niemand minder dan onze woman crush #1: Fatima Hajji. Een dame met ondertussen al 20 jaar ervaring achter de draaitafels, wij bij Fuzz liepen toen nog in onze pamper rond. Veel respect dus voor deze dame!

Fatima Hajji is een Spaanse met Arabische origine en heeft de voorbije jaren hard gewerkt om een plekje te veroveren in deze door mannen gedomineerde industrie. De visie van Fatima lag vroeger in het zwaardere spectrum van techno, de afgelopen jaren zijn haar sets geëvolueerd naar een lager BPM. Een dame die met haar underground selecties een set als geen ander naar haar hand kan zetten.

Zij zakt komende zaterdag af naar Lagoa in Kortrijk. Maar eerst selecteerde ze voor ons vijf nummers die haar kippenvel doen krijgen, inspireren of gewoonweg werken achter de draaitafel.

1. Simon - Free A Last (Vocal)

Fatima hajji - Meer dan 10 jaar geleden speelde ik regelmatig de vinyl van deze track als opener in mijn sets. Geeft me altijd een speciaal gevoel.

2. Surgeon - La Real

F.H. - Dit is absoluut een legendarische track, en een bom toen hij werd gereleaset. Veel van mijn sets heb ik hier mee afgesloten. Het nummer is vernoemd naar de Spaanse club, La Real. Hier ging ik 20 jaar geleden feesten, een leuke herinnering voor tijdens mijn sets dus.

3. Mory Kante - Yeke Yeke

F.H. - Zonder twijfel de meest "happy" track. Een injectie van geluk en vreugde als ik deze speel. Ik moet er spontaan van lachen. 

4. Max Walder - Moving Away

F.H.- Met deze track breng ik het publiek en mezelf áltijd aan het dansen. Onmogelijk om het te weerstaan als je deze hoort.

5. The Prodigy - Smack My Bitch Up

F.H. - Ongetwijfeld hoe oud, dit nummer gaat me altijd kippenvel blijven geven. Hard! Maar de vocal geeft het nummer ook een erg emotionele identiteit. 

Hoe kan je een artiest beter leren kennen dan door zijn vijf favoriete nummers? Voor degene die Fatima wel eens live aan het werk willen zien. Zak dan komende zaterdag af naar Lagoa in Kortrijk. Support acts door Ode Maen & Massaar en Fred Hush. Meer info over het event vind je hier.

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel