Fuzz Five #74 - Jan Blomqvist

Jan Blomqvist heeft een druk schema voor de komende maanden. Vanavond trekt hij met zijn Disconnected Tour langs De Studio in Antwerpen. Voor ons maakte hij eventjes tijd om vijf tracks te kiezen waarvan zijn oren gaan open staan.

1. Nathan Fake - The sky was pink (James Holden Remix)

Goh, wat moet ik hier over zeggen? Voor mij was dit de eerste grote hit in de underground clubs van Berlijn. Het werd minstens vijf keer op een avond gespeeld in Bar 25. De tranen kwamen altijd in onze ogen te staan als de track ingemixt werd in deze prachtige club aan het water. Ongelofelijk, vijf kicks op rij - pow! Misschien mogen we het wel de allereerste deep house track noemen.

2. Trentemøller - Moan (Trentemøller Remix)

In begin 2000 was de sound van Trentemøller zonder twijfel de toekomst. Zijn producties waren enorm vooruitstrevend en veel jonge Berlijnse producers werden door hem geïnspireerd. Zijn comibinaties van melancholische melodieën, donkere industriële techno en slimme percussies... geniaal! Plus dan nog eens de fantastische stem van Ane Trolle. Ik begrijp niet waarom hij zo plots van stijl is veranderd, ik had graag meer van dit gehoord.

3. Stephan Bodzin - Phobos 

Stephan is zonder twijfel een legende. Zijn producties zijn met voorsprong de beste op deze planeet, hier zal ook niemand je over tegenspreken. Ik kan je 20 nummers van hem opnoemen die echt geniaal zijn. Maar "Phobos" was die ene track waardoor ik verliefd ben geworden op zijn muziek.

Het was de eerste keer dat iemand erin slaagde de minimoog bass zo warm en toch donker te laten klinken. Diep maar niet cheesy, melodisch maar ook niet te. Hij werkt net zoals ik enorm veel met de moog, ik moet wel toegeven dat hij eerst was. In 2010 kon ik uiteindelijk mijn eerste Moog kopen, vandaag heb ik er 7. Merci Stephan!

4. Moderat - Rusty Nails

Moderat zijn degene die vocals naar een andere niveau hebben getild in elektronische muziek, hiervoor zal ik ze altijd bewonderen. Het idee om Apparat en Modeselektor samen te voegen in één project was simpelweg baanbrekend. Als je naar hun concerten gaat, krijg je elke keer opnieuw een "wow" gevoel. Niks meer aan toe te voegen. 

5. Billie Eilish - bury a friend

Van recente nummers doet dit nummer toch wel mijn mond open vallen. Billie Eilish is zooo een jong meisje maar haar stem heeft de klank van een wijze ervaren vrouw. Impusief, maar toch breekbaar. De vocoder en de beat zijn zo goed gemaakt, ik ben er eerlijk gezegd zelfs wat jaloers op. Ik ben al meer dan tien jaar niet meer jaloers geweest op de sound van een andere artiest maar haar stem is te geniaal. Big ups Billie.

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel
Tags