Kompass moet de deuren voor 4 maanden sluiten

Kompass kondigde gisterenavond via hun sociale media aan dat ze de deuren voor 4 maanden moeten sluiten. Dit werd beslist door de Gentse burgemeester, Mathias De Clercq, die vorige maand de procedure hiervoor opstartte. 

De procedure werd in gang gezet door de dood van een medewerker die overleed met een zeer hoge dosis MDMA in zijn bloed. De afgelopen maand werd de nummer één club van België dan ook nauwlettend in de gaten gehouden van bovenaf omdat er sprake was van een drugsproblematiek. Oplossing van de mannen in maatpak: een onmiddellijke sluiting van vier maanden.

“Na beoordeling van het gehele dossier heb ik beslist om ten aanzien van Kompass Klub een verplichte en volledige sluiting van 4 maanden als bestuurlijke maatregel op te leggen”, laat burgemeester Mathias De Clercq weten in een mededeling. “Deze maatregel komt op basis van ernstige aanwijzingen dat er zich in Kompass Klub herhaaldelijke illegale drugsgerelateerde activiteiten voordoen, waardoor de openbare rust en veiligheid in het gedrang komt. Deze tijdelijke sluiting moet Kompass Klub toelaten haar organisatie te versterken en te professionaliseren zodat het haar plaats in het Gentse nachtleven verder kan bestendigen. Na 2 maanden is er de mogelijkheid voor Kompass Klub om door middel van een nota aan te tonen welke initiatieven werden ondernomen om op een verantwoorde en aanvaardbare manier verder uit te baten, waarna de situatie kan worden geëvalueerd en de maatregel eventueel kan worden heroverwogen.” - Mathias De Clercq

Kompass laat via hun sociale media weten dat ze erg teleurgesteld zijn in de beslissing van de burgemeester. Dit omdat ze een sterke relatie hebben met zowel de stad als de politie. In december ontvingen ze nog een positieve evaluatie van beiden. De komende maanden kwamen er veel boeiende evenementen aan, hiervoor zijn ze momenteel een oplossing aan het zoeken. Volgens ons is de sluiting van Kompass simpelweg geen oplossing.

Ontdek meer...Club