7 artiesten die je niet mag missen op DGTL Amsterdam 2019

Nog een maand en dan is het eindelijk weer zover. We hebben het niet over die overheerlijke paaseieren, wel over de nog lekkerdere muziek waarop je kan gaan dansen op DGTL Amsterdam. De line-up staat vol met onmisbare sets, dus om jullie keuzestress wat te laten dalen, maakten wij een handig overzichtje met zeven namen die je niet mag missen.

ZATERDAG 20 APRIL

1Ben Klock 

Need we say more? Een van de grootste namen uit de technoscene komt dit jaar naar DGTL en zal er niet één, maar twee sets spelen. Op het Amsterdamse festival waagt hij zich naast zijn vertrouwde techno nu ook aan een house-set.

Je kan hem zaterdag 20 april dus tweemaal aan het werk zien. Zijn industriële rauwe techno past perfect bij NDSM, waar DGTL dit jaar opnieuw plaastvind.

2. Andhim

In 2017 waren ze te zien op Paradise City, vorig jaar werden ze uitgenodigd op Welcome To The Future en dit jaar staat het DJ-duo achter Simon² en Tobias Müller op DGTL.

Andhim ontstond na een eetwedstrijd en de twee vormen sindsdien een onnavolgbaar house-duo. Ze palmen het moeilijkste publiek in no time in, dus zorg dat je er zeker bij bent op DGTL

3. Mella Dee

Nog geen zin om naar huis te gaan aan het einde van de eerste festivaldag? Dan hebben we goed nieuws voor jou. DGTL organiseert op zaterdag maar liefst twee afterparties. Als je Mella Dee aan het werk wil zien en wil dansen op een mix van techno, house, jungle en hardcore, dan kan dat tot in de vroege uurtjes aan de Warehouse-stage.

Mella Dee werd vorig jaar nog verkozen tot Mixmag's Star Of The Year en debuteerde zijn Essential Mix op de BBC Radio 1 series. Een naam die je dus zeker niet mag missen!

ZONDAG 21 APRIL

4. Carista

Onze eerste aanrader voor zondag 21 april is Carista, een Nederlandse met Surinaamse roots. Met passages in onder andere BerghainDC 10 en De School is deze dame een opkomende selector om in het oog te houden. Afgelopen zomer maakte ze haar boiler room-debuut op Dekmantel, misschien wel één van de opvallendste nieuwkomers in het Amsterdamse bos.

Carista is een erg eclectische selector met soul als rode draad. Zo varieert ze van hip-hop tot house en van jazz naar disco. Dit maakt haar een erg geliefde artiest in vele clubs en festivals. We zeggen het jullie: hou een oogje op deze dame.

5. Bambounou

Jeremy Guindo aka Bambounou is een Franse artiest met de hoofdstad als thuisbasis. In Parijs heeft hij zich de afgelopen jaren kunnen vestigen als vaste waarde, maar ook de wereldwijde underground scene heeft ondertussen een oogje op de Fransman gericht.

Enkele jaren geleden werd hij opgemerkt door de heren van Modeselektor, dit omdat hij op jonge leeftijd een erg vooruitstrevende en typerende sound producete. In zijn producties en DJ-sets laat Bambounou zich inspireren door zijn Malineese roots. 

Het resultaat van de de afgelopen jaren? Twee albums en vijf EP's op het label van de Duitsers: 50WEAPONS. Enkele jaren geleden maakte resident advisor een korte documentaire over het leven van Jeremy, zeker de moeite om te bekijken. En dit jaar speelt hij op zondag 21 april op DGTL Amsterdam.

6. De Sluwe Vos

De Sluwe Vos, zeker geen onbekende voor velen onder ons. De eerste keer dat we deze man aan het werk zagen was op Pukkelpop 2015. Hier stelde hij zijn  album Kontra voor. 

Eind januari dropte Robert Vosmeijer aka De Sluwe Vos nog zijn langverwachte EP Dancing Glass Figures samen met Samsjoedin op het label van DGTL. Raad de Plaat heeft alvast vol gestaan met de track Never know

Robert zal op DGTL een live-set spelen, hiermee debuteerde hij twee maanden geleden. Zeker de moeite dus om het eens te gaan checken.

7. Honey Dijon

Niet enkel op zaterdag wordt er stevig nagefeest. Ook op zondag zorgt DGTL ervoor dat het feest tot in de vroege uurtjes doorgaat. Eén van deze feestjes zal verzorgd worden door Honey Dijon, die je overdag trouwens ook al kan spotten op één van de stages.

Ze is opgegroeid in de thuisbasis van de housemuziek, Chicago, dus zij weet zeker wat goed is. Tegenwoordig woont ze in New York en in haar sets combineert ze het beste van twee werelden.

 

Redenen genoeg dus om in het paasweekend af te zakken naar DGTL Amsterdam. Nog geen ticket gekocht? Dan kan je via deze website één van de laatst beschikbare tickets aan de hand slaan.