Oaktree gaat verder onder echte naam: Adriaan De Roover

Vandaag maakt Adriaan De Roover, de man achter Oaktree, bekend dat hij in de toekomst geen muziek meer zal uitbrengen onder zijn pseudoniem maar wel onder zijn echte naam.

De Antwerpenaar lanceerde zichzelf een vijftal jaar terug in de Belgische scene met een vernieuwende mix tussen klassiek, ambient en electronica. Amper een jaar later zat hij samen in de studio met de vooraanstaande neoklassieke componist Pieter Nooten

Desondanks we sinds 2016 geen nieuwe releases meer te zien (of horen) kregen, kwam hij eind vorig jaar plots met het nieuws dat zijn debuutalbum af is en in 2019 zal uitbrengen. Deze naamswijziging blijkt een beredeneerde strategie te zijn om zijn carrière een doorstart te geven. 

Naar eigen zeggen komt de naamswijziging er niet omdat hij zich wil distantiëren van zijn vorige releases, maar eerder omdat hij het eerlijker en zichzelf beter voelt om onder zijn eigen naam verder te gaan.

Op zijn website, die eveneens vernieuwd werd, kun je een eerste track, Liquid / No More van zijn debuutalbum beluisteren. Een naam voor het album of releasedatum zijn echter nog niet gekend.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel