Listen! Festival en Poppunt bundelen de krachten voor dj’s en producers

De vierde editie van Listen! Festival in Brussel wordt er eentje om naar uit te kijken. Zo krijgt het festival er met de Listen! Sound District een gloednieuwe uitvalsbasis bij, die ze samen met Poppunt omvormen tot dé place to be voor dj's en producers.

Het nieuwe concept gaat door in de Brusselse Sint-Gorikshallen en vormt dit jaar de uitvalsbasis van het festival. Poppunt staat op zaterdag 20 april klaar met een programma aan expertise en twee van haar meest beproefde recepten kunnen daarbij niet ontbreken! Naast raad en daad voor beginnende en ervaren elektronische artiesten, biedt Poppunt ook talks aan over de meest brandende onderwerpen vandaag de dag binnen de elektronische scene.

Gevorderde of onervaren dj’s krijgen de kans om hun tracks en mixtapes voor te leggen aan routiniers van de sector zoals: DJ Vega (Frontal/Stikstof), Cellini (Fuse/Cycle Four), Gilke Vanuytsel (Beursschouwburg), DTM Funk, Simon Nowak (Horst Arts & Music), Young Mocro (SupAfly Collective, Bruzz), Massimo Mephisto (Kompass), Jef Willem (Trillers/Eagl/Fire Is Gold) en Sam De Brabander (The Word/22tracks).

Poppunt is ook weer op de afspraak met vier Talks, van nationale en internationale allure. Wat dacht je van ronkende namen als Kim Bjørn (Push Turn Move), Weird Dust, Jeroen De Pessemier (The Subs) en David Poltrock? Zij gaan, elk op hun eigen manier in op de eindeloze mogelijkheden van modulaire synthesizers.

Seb Bassleer (Rebel Up), Arlen Dilsizian (Nyege Nyege), Amine Metani (Shouka/Arabstazy), Sofyann Ben Youssef (Ammar 808) en Rrita Jashari (VK Concerts) werpen dan weer hun blik op de wereldwijde opkomende elektronische genres en scenes van het moment zoals afro house, cumbia dub, Maghreb techno en GQOM.

Alsof dat nog niet genoeg is, delen o.a. Kristof Claes (Goldfox/De Serre/StuBru), Joris Vaes (Tangram Records/Het Depot), Marianne Cattoir (Catwar & Lilihell/Kurious), Jonas Lion (Red Bull Elektropedia) en Cellini hun beste tips en tricks over hoe je nu precies kunt opvallen binnen de scene. Een échte aanrader voor beginnende dj’s of producers met ambitie!

Om je helemaal te overtuigen, geven je ook een aantal van de belangrijkste artiesten op de line-up van het festival mee. Met namen als Tony Allen & Jeff Mills, Helena Hauff en Motor City Drum Ensemble kan het niet anders dan dat onze hoofdstad vier dagen lang in vuur en vlam zal staan!

Met nu ook de inbreng van Poppunt krijgen beginnende en ambitieuze dj’s en producers ook de kans om huiswaarts te gaan met een koffer vol praktische tips, tricks en inspiratie. Dat kan niet anders dan een fantastische vierdaagse worden!

Zien we je daar?

Listen! Festival, van 17 tot 21 april in Brussel | De toegang tot Listen! Sound District is volledig gratis. Op voorhand inschrijven is vereist voor de Talks (via listen.be) en Feedbacksessies (via vi.be).