Fuzz Mixtape Series - Grava

Deze week is het de 21-jarige Ruben Borgers aka Grava die een muzikale weerspiegeling brengt van zijn identiteit. Iemand dat zonder omwegen in de underground terecht is gekomen en ondertussen al 5 jaar aan zichzelf werkt als artiest. Maar Ruben...

Fuzz - Hoe ben je in het nachtleven terecht gekomen? En hoe heb je je passie voor techno erin ontdekt?

Ruben Borgers - House & Techno events waren nogal de norm een 5 à 6 tal jaar geleden in mijn hometown, Bilzen (wat niet langer het geval is ondertussen). Op die events is de bal gaan rollen.

Fuzz - Als artiest groei je natuurlijk in wat je doet, heb je dit tot nu toe ervaren?

R.B. - Zeker, om eerlijk te zijn zou ik vandaag niet graag gaan luisteren naar de 16-jarige Grava. Maar dat is deel van het proces. Smaak evolueert met de tijd, naarmate je nieuwe muziek ontdekt.

Ik kan tegenwoordig ook alles luisteren / maken. Van klassieke muziek tot noise tot techno... noem maar op. Ik kan mij met (bijna) elk genre wel identificeren tot op een zeker niveau, dat zou de 16-jarige Grava nooit gezegd hebben.

Fuzz - Waar haal jij je inspiratie uit als artiest?

R.B. - Sta ik niet zo heel erg bij stil. Vaak komt dat voort uit het luisteren van bestaande muziek, of na het bijwonen van een of andere coole dj / live set.

Fuzz - Zijn er volgens jou genoeg podiumplaatsen waar Grava zou kunnen spelen?

R.B. - Er zijn zeker genoeg concepten waar ik met alle plezier eens zou passeren, zelfs in ons eigen landje (denk C12, nacht, Kompass). Maar dat is niet in balans met het (over)aanbod aan goede artiesten. Persoonlijk heb ik er momenteel geen moeite mee dat ik minder speel dan ik misschien zou willen. Ik zou graag nog even de tijd hebben om aan mijn eigen platencollectie en tracks te werken. Ik ben een strong believer van: Als het echt goed is,  dan komt het wel. Niet rushen dus.

Fuzz - Wat is de coolste gig die je al gespeeld hebt?

R.B. - Gotta say WHERE HOUSE in Kompass in 2017. Dat was dan wel als deel van Pinnacle Soundsystem. Van 04:30 tot 06:30, een ongelofelijk energetische twee uur.

Fuzz - Als producer ben je ook erg actief, tot op heden heb je wel nog niks op een label gereleaset. Is dat een doel voor de toekomst?

R.B. - Ja, misschien ooit. Maar dan opnieuw, niet rushen. Momenteel smijt ik al mijn tracks gewoon op soundcloud voor een bepaalde tijd en heb ik voldoende aan de limited feedback van een paar tiental trouwe luisteraars. Daarnaast zie ik ook niet onmiddellijk een Belgisch platform waar mijn muziek momenteel op terecht kan. 

Het is zeker ook niet alleen techno dat ik maak, ik probeer veel breder te gaan. 

Fuzz - Wat mogen we van je verwachten in de toekomst?

R.B. - Een even groot mysterie voor mij als voor jullie!

Fuzz - Wat is je ultieme droom om ooit als artiest te bereiken?

R.B. - Ik mik niet hoog. Het gaat uiteindelijk ook meer om de weg er naar toe natuurlijk. Te doelgericht en ambitieus zijn zou niet werken voor mij. Maar om het toch te concretiseren: tracks maken waar ik zelf écht tevreden over ben en enkele gigs waar ik echt kan spelen wat ik dig (zie track). Most of all wil ik gewoon nog een long-lasting liefde voor de muziek zoals het nu is.

Ontdek meer...Mixtape Series
Artiesten in dit artikel