Fuzz Five #76 - Tom Hades

De Belgische techno-veteraan Tom hades releaste afgelopen maand een nieuwe EP op het Russische label: Korpus 9. Naar aanleiding van deze release namen wij contact met hem op en koos hij vijf tracks die een invloed hebben gehad op de muzikale indentiteit die hij nu weerspiegelt.

1. Boards of Canada - Roygbiv

Deze track bezit zóveel karakter en doet me denken aan de begindagen van mijn techno-carrière. Ik leerde Boards of Canada via Marco Bailey kennen, ik was onmiddelijk verliefd op hun sound. 

2. Electric Deluxe - Electric Deluxe

Speedy J aka Jochem Paap is een artiest die zonder twijfel een enorme invloed heeft gehad op mijn sound. Ik hou van de manier waarop hij zijn tracks opbouwt, zowel in spanning als dat hypnotische gevoel. Toen ik deze track hoorde in een club in België (ik weet zelfs niet meer waar) is mijn liefde voor techno alleen maar groter geworden.

3. Developer - In Pure Form 03

Altijd een heel grote fan geweest van Developers sound, en deze is gewoon next level. Een verslavende hoofdmelodie die gewoon nooit lijkt te stoppen. 

4. T-Quest - upiter

De Belgische labelbaas van Music Man, T-Quest, is al vele jaren actief in de scene. Deze track doet me terug denken aan mijn jaren in de club als toeschouwer. Samen met hem maakte ik één van de I Love Techno anthems. Check ook zeker de remix van Steve Rachmad. Beiden zijn echt fantastisch.

5. Moderat - A New Error

Ik heb een zwak voor het experimentelere werk met toch nog een pop-feel erin. Daarom hou ik zo van deze track van Moderat. Sluit gewoon je ogen en geniet. 

Voor degene die de nieuwe Acrab EP van Tom nog niet hebben beluisterd. Check hem hier!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel
Tags