Fuzz Mixtape Series - Pelace

De jongens van Pelace zijn geen vreemden hier bij Fuzz, zij moesten gewoon deel uitmaken van onze nieuwe categorie: Fuzz Mixtape Series (FMS). De 60 minuten durende weerspiegeling van hun muzikale identiteit is onder andere gevuld met enkele unreleased Pelace tracks. Zeker de moeite dus!

Het zijn bewogen maanden geweest voor de twee jonge Limburgers, niet alleen releasten ze hun derde EP op Paradiso Records eind maart. Ook stelden ze vorig weekend hun live-show voor tijdens het slotfeest in de Serre. Deze zijn ze momenteel volledig op punt aan het stellen voor het opkomend festivalseizoen. Check hier alvast de aftermovie van hun debuut, werk van Sacha Claes.

Voor degene die de release op Paradiso Records gemist hebben. Het gaat om een driedelige muzikale vertaling van hun eigen wereld: The World of Pelace EP. Starten deden ze met de track waar de EP naar vernoemd is. De fluitende vogels en stromend water nemen ons mee naar een dromerige zondagnamiddag in een bos in de Ardennen waar de felle zon wordt afgeschermd door de bladeren aan de bomen. Eens de snare drums het startsignaal geven, wordt de beleving alsmaar intenser. Een drumpatroon dat afwijkt van het 4x4-principe en dromerige pads die begeleid worden door een volle baslijn. Allemaal elementen die deel uitmaken van de wereld van Pelace.

Naast The World of Pelace op de A-kant vinden we nog een tweede nummer terug: Coral Sequence. Even euforisch als de vorige track, maar op een totaal andere manier. Pelace weet hoe te boeien. Dat merken we zeker als we de B-kant beluisteren en de sfeer helemaal omslaat. De vogels die eerst rust brachten en het dromerige influisterden, signaliseren nu gevaar en wekken een bepaalde onrust op. Pelace weet hoe ze emoties in hun tracks kunnen steken. Beluister de hele EP hieronder. 

Ontdek meer...Mixtape Series
Artiesten in dit artikel