Fuzz Première: Partners - Sylvester (MNTG 005)

Het Belgische label MONTAGE brengt morgen hun eerste compilatie-EP uit: Urgent Music Vol. 1. De release is het begin van een serie EP's waarmee ze zich op de intersectie tussen politiek en muziek begeven. De EP’s werken steeds rond een thema, deze eerste EP werkt rond het thema 'urgence’/'resilience' in muziek: hoe kunnen we muziek maken die een politieke urgentie binnen brengt in de club, die normaal een plek is voor hedonistisch escapisme. Hoe kunnen we een nummer maken dat niet te recupereren valt in een kapitalistische context?

De eerste serie wordt onder handen genomen door artiesten van het label zelf: Partners, Crat, Épong en Lingerwalt. Dit in samenwerking met een artiest die de fysieke vorm van de EP bepaalt. Dit kan vanalles zijn: een object, een poster, een optocht, een performance, etc. Het visuele luik van deze EP werd verzorgd door Stan Vrijsen: een schilderes/grafisch kunstenaar die 2-zijdige posters heeft ontworpen waarop ook een beetje het doel van deze compilatie wordt uitgelegd aan de hand van een tekstje die één van de drijvende krachten achter het label, Crat, zelf schreef. 

Samen met het Italiaanse label Rest Now viert MONTAGE morgen de release met een event in LaVallée te Molenbeek. Wij mochten vandaag alvast één van de tracks op de eerste compilatie-EP premièren. Leuk weetje: de winst van de verkoop van deze EP én van het event gaat integraal naar BXLrefugees - "Plateforme citoyenne de soutien aux réfugiés Bruxelles”, die vluchtelingen kleding en onderdak biedt.

Artiesten in dit artikel
Tags

Gerelateerd