Interview - Hangar

Afgelopen week sloegen we een babbeltje met het driekoppig team achter het Brusselse feestconcept: Hangar. Vorige maand sloten ze hun eerste seizoen af met een sold out-editie en binnen een dikke week maken ze hun debuut op hun eigen stage als Hangar Soundsystem op Extrema Outdoor 2019. Maar, heren...

Fuzz  - Hoe zijn jullie op het idee gekomen om Hangar te starten?

Marvin Weymeersch - Cameron en ik zijn ondertussen al enkele jaren actief in het nachtleven door het organiseren van kleinere evenementen in België. Eind 2017, wilden we naar een volgende versnelling schakelen en toen is Thibeau erbij gekomen. Met ons drie zijn we aan Hangar beginnen werken, zonder besef waar we vandaag de dag zouden staan.

Het idee is geëvolueerd van clubnights naar een indoor 12 uur durend mini-festival met verschillende rooms, een food markt en meer. Het echte kantelpunt kwam er toen we voorbij de Key West in Anderlecht kwamen. Dit was de locatie van onze eerste drie edities en had een industriële vibe die perfect binnen ons concept paste. 

Fuzz - Wat willen jullie bereiken met Hangar?

M.W. - We zien erg veel potentieel voor Hangar. Afgelopen maand eindigde ons eerste seizoen met vier evenementen in totaal. Een doel was om één van deze evenementen uit te verkopen en dit gebeurde op het laatste event van dit seizoen. Wat een zalig gevoel! Deze zomer hosten we een stage op twee erg gekende Belgische festivals: Extrema Outdoor en WECANDANCE.

En het volgende? Groeien en door blijven innoveren en verbeteren. Op vlak van grote, organisatie, line-ups, etc. hebben we nog een lange weg te gaan om tot het niveau te komen waar we willen zijn. Ons volgend doel is om een internationaal Hangar evenement te organiseren.

Fuzz - In 9 maanden tijd hebben jullie vier evenementen georganiseerd en is Hangar uitgegroeid tot één van de key players in het Brusselse nachtleven. Hoe hebben jullie dit persoonlijk ervaren?

M.W. - Het geeft ons echt een super gevoel! Zoals ik al eerder zei, we hadden geen idee dat het zo groot ging worden. Het is leuk om te zien hoeveel steun we krijgen, niet alleen van onze vrienden maar ook van mensen die we totaal niet kennen. Plus, we worden ook gesteund door andere spelers uit het nachtleven in Brussel. Hier zijn we heel erg dankbaar voor.

Fuzz - Elk Hangar event heeft zijn eigen unieke sound. Willen jullie bewust elke keer een andere vibe creëren?

M.W. - Ja, inderdaad! Elke editie heeft tot nu een klein verschil gekend in sound. De laatste editie had een zachtere, meer melodische vibe (en meer zomers). We gaan niet zomaar voor de grote namen, we nemen onze tijd om over onze line-ups na te denken. In één line-up proberen we altijd verschillende profielen te programmeren: van opkomende artiesten, legendes die al veel jaren meedraaien tot ten minste één vrouwelijke artiest. Diversiteit en inclusiviteit zijn erg belangrijk!

Fuzz - Als jullie een ongelimiteerd budget hadden, welke line-up zou de identiteit van Hangar weerspiegelen?

M.W. - Budget is zeer belangrijk, maar opnieuw, wij gaan niet noodzakelijk voor de grote namen. Dat gezegd zijnde, zouden we absoluut geen nee zeggen tegen artiesten als Peggy Gou, Bicep of Dixon.

Fuzz - Wat mogen we van jullie verwachten volgend seizoen?

M.W. - Simpel: nog méér Hangar, nieuwe locaties en samenwerkingen met internationale concepten. 

Fuzz - Wat maakt van jullie drie zo een goed team?

M.W. - We vullen elkaar perfect aan. We zijn alle drie erg verschillend. Zowel op vlak van leeftijd, achtergrond, etc. Maar ook in onze vaardigheden. Ik focus me op de artiesten en de productie, Cameron op onze marketing en communicatie en Thibaut houdt zich bezig met de commerciële en operationele kant van Hangar.

Fuzz - Hoe zouden jullie je Fuzz mixtape omschrijven?

M.V. - Hangar Soundsystem's favoriete tracks, zowel oud als nieuw.

Ontdek meer...FMS
Artiesten in dit artikel
Tags