Vijf tracks om de zomer in te zetten

Het is eindelijk weer zover: zomer! Tijd voor festivals, hittegolven en vooral heel veel lanterfanten. Om alvast in de juiste stemming te komen selecteerden wij vijf tracks om ons favoriete seizoen op de juiste manier af te trappen!

Roy Ayers - Everybody Loves The Sunshine

Absolute klassieker van de uit Los Angeles afkomstige jazz- en soulartiest Roy Ayers. Er zijn weinig nummers die zo hard 'zomer' schreeuwen als deze Everybody Loves The Sunshine, een nummer dat gesampled werd door wereldsterren als Dr. Dre en Mary J. Blige

Flying Lotus - Tea Leaf Dancers

Lome elektronica van eveneens in LA residerend beatwonder Flying Lotus. De vrouw die de vocals verzorgt is niemand minder dan Andreya Triana, ons allen bekend van het al even lekkere Stay The Same met BonoboFlying Lotus bracht recentelijk nog een nieuw album uit (Flamagra), fans van het betere samplewerk zullen dit zeker kunnen smaken. 

Chrome Sparks - So Far 2 Go

Een 80's aandoend nummer van de Amerikaan Jeremy Malvin, ook wel bekend als Chrome Sparks. Bovendien werd deze voorzien van een perfect passende clip bestaande uit oude reclamebeelden die je doen snakken naar zon, zee en vooral vakantie. 

Flamingosis - Flight Fantastic (Ft. Birocratic)

In deze Flight Fantastic bundelt de Amerikaanse artiest Flamingosis, die overigens razend populair is op BandCamp, de krachten met Birocratic (die ook gouden handjes heeft op vlak van beats maken). Het resultaat is een extreem zonnig en opgewekt nummer dat al sinds de release tot onze all time-favorieten behoort. 

1995 - Bienvenüe

Een streepje hip-hop deed nog nooit iemand kwaad, en al zeker niet als het afkomstig is van de heren van het Franse collectief 1995, waartoe ook grootheid Nekfeu behoorde. Met deze Bienvenüe benaderen de heren de absolute perfectie, zonnebril op en cruisen maar!