Onze 3 must-see artiesten voor Crossroads 2019 (30/06)

Volgende week zondag is het weer tijd om af te zakken naar onze hoofdstad. Onder de ring van Anderlecht vindt daar de derde editie van Crossroads plaats. Dit met drie verschillende hosts, afkomstig uit Brussel: Deep in House, Roomies en organisator Fuse natuurlijk. Een van onze favoriete bezigheden, is onderzoek doen naar nieuwe artiesten, dus ook deze keer hielden we ons hiermee bezig. Dit zijn onze 3 must-sees voor Crossroads 2019

1. DJ QU

Deze man zijn we al enkele keren tegengekomen op het net tijdens het urenlang zoeken naar muziek. Het werd dan ook tijd dat we eens dieper onderzoek gingen doen naar zijn achtergrond.

Eén van de drijvende krachten achter Dance Fusion en Strenght Music, plus natuurlijk een enorme liefde voor House, dat is hoe de New Yorker zichzelf omschrijft. Met een Zuid-Amerikaanse achtergrond zit de liefde voor dans en muziek simpelweg in zijn bloed. Toen hij deze dansbenen voor het eerst ging losgooien in een club waar house gespeeld werd, sloeg de vonk tussen hem en elektronische muziek over. Een dik half jaar geleden releaste hij HEED the MESSAGE op zijn eigen label, een EP waar in de percussie zeker invloeden van zijn afkomst te horen zijn. Dansen geblazen dus met DJ QU op Crossroads 2019.

2. ANNA

De tweede DJ in het rijtje is ANNA. Vorig jaar wilden we deze dame al eens checken op FloorFiller Indoor, dat was jammer genoeg niet gelukt. Volgend weekend een herkansing dus. ANNA is praktisch groot gebracht achter de draaitafels van haar vaders club in de buitenwijken van Sao Paulo, iets wat op de dag van vandaag zijn vruchten begint af te werpen.

Hidden beauties, haar release op Kompakt's Speicher series, was zonder twijfel het kantelpunt voor ANNAs DJ carrière. Naast support van de grote heren in de scene als Sven Väth, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Richie Hawtin en Adam Beyer, werd Hidden Beauties ook nog eens door Mixmag geselecteerd als één van de beste nummers van het jaar. 

3. Efdemin

Phillip Sollman aka Efdemin is volgens ons één van de meest getalenteerde artiesten uit de scene. Hij heeft dan ook een hele weg afgelegd om op de plaats te geraken waar hij nu staat. Zijn muzikaal avontuur begon in 1994 toen hij van zijn thuisdorp naar Hamburg en enkele jaren later naar Wenen verhuisde om muziek te studeren. Op dat moment was techno echter nog niet hetgeen waar Phillip zich in specialiseerde, dit gebeurde pas later toen hij naar de Duiste hoofdstad trok en kennis maakte met het Berlijnse nachtleven en de levendige cultuur waar elektronische muziek de klok slaat. 

Het kantelpunt voor Efdemin kwam er na een gig in Panorama Bar in 2006 en de releases van zijn nummers "Just a Track" en  "Acid Bells". Vanaf toen is het allemaal snel gegaan voor de Duitser. In een interview liet hij laatst nog vallen dat hij niet zeker weet of het leven van een DJ wel voor hem weggelegd is, maar die twijfel hoort erbij. Eind januari releaste hij een podcast voor het Amsterdamse Dekmantel gevuld met elegante duisternis en verborgen dieptes. Efdemin speelt volgende zondag op de stage van Fuse. Het checken waard!

Volgende week zondag is het te doen onder de ring in Brussel op Crossroads 2019. Nog geen ticket? Tag dan onder onze post op Facebook je danspartner en maak kans op een duo-ticket. Succes en misschien tot dan!

Ontdek meer...Festival Fever
Artiesten in dit artikel