Liquicity: Nederlands meest vloeibare festival (19-21/07)

Van 19 tot 21 juli waren wij te vinden in Noord-Holland, meer bepaald op Liquicity Festival. Drum and bass liefhebbers, beter bekend als Liquicitizens, van over de hele wereld kwamen naar Geestmerambacht om drie dagen lang hun liefde voor het muziekgenre tentoon te stellen. PendulumAndy CFriction en nog veel andere artiesten zorgden voor de muzikale kers op de taart.

Zeg je Liquicity, dan zeg je liquid drum and bass en als je eerder al een bezoek bracht aan één van hun talrijke evenementen, dan klopt dit helemaal. Op hun driedaags zomerfestival bracht de organisatie echter een talrijke mix uit het hele drum and bass-spectrum samen. Liquicity Festival kende drie officiële stages, maar op de festivalmap telden we ook nog een Secret Stage (Nebula) en een Silent Disco. Wij geven hieronder de hoogtepunten van het voorbije weekend, stage per stage.

GALAXY

Welcome in the galaxy of dreams’, lazen we in grote kleurrijke letters wanneer we ons begaven naar de toegangspoort van het festival. Dat die Galaxy ook effectief een podium was, ontdekten we enkele minuten later. Hier kon je drie dagen lang de meest veelbelovende én grootste namen spotten. Pendulum, Andy C, Maduk, Fox Stevenson, Feint, Muzzy, Friction, Dimension… Zo zouden we nog wel even door kunnen blijven gaan. Stuk voor stuk lieten ze zien wat ze in hun mars hadden. Van sommige sets hadden we net dat beetje meer verwacht (DJ Marky om er eentje te noemen), anderen sloegen erin om ons helemaal omver te blazen, zoals Friction.

SOLAR

Aan de Solar Stage kon je terecht voor de hardere drum and bass, jump-up en soms durfden enkele DJ's er zelfs wat dubstep tussen gooien. Hier werd aangeraden de schoenen even aan de kant te zetten en blootvoets een dansje te wagen in het zand. En na die stevige regenbui van zaterdagnamiddag zagen we de hoop schoenen alleen maar groter worden. De liefde voor muziek was groter dan de 'angst' om helemaal vuil te worden. Koven draaide er op vrijdag een heel erg strakke set voor liefhebbers van het hardere werk. Een dag later was het heerlijk ontwaken met Urbandawn en even later zagen we Fox Stevenson en Feint in een b2b. Ook Maduk draaide op zaterdag zijn speciale Past-Present-Future, waarin hij een overzicht gaf van zijn oeuvre. 

LUNAR

Een serre vol ventilators, zo zou je het decor van de Lunar Stage het best kunnen beschrijven. Dat die ventilators nodig waren, werd meteen duidelijk op dag één. Dustkey mocht hier het festival openen, gepaard met wat vallen en opstaan doorheen de set sloeg hij er toch in op de festivalgangers al goed warm te krijgen. Verder zagen we hier ook nog Paul T & Edward Oberon aan het werk, die met Moon In Your Eyes de prijs voor hardst meegezongen unreleased song wegkaapten. 

NEBULA

De Nebula Stage was het kleine, magische geheimpje op de festivalkaart. Vlak naast de Lunar Stage kon je aan deze ministage terecht voor geheime sets van de grootste headliners en de kleine beginnelingen. Fox Stevenson tekende daar op de eerste festivaldag voor een heerlijke mix van pop en dubstep en alles daartussen, Edlan draaide er op zondag strakke jump up aan elkaar.

SILENT DISCO

Wanneer de zon onder was en de klok twaalf uur sloeg, werd het stil op de festivalweide. De meeste Liquicitizens trokken zich terug op de camping om bij een biertje of iets sterkers bij te praten onder de partytent. Zij die wel nog verder wilden feesten, konden terecht bij de Lunar Nights aan een gedempt volume, of in de Silent Disco, waar je een prachtexemplaar van een koptelefoon op je hoofd gezet kreeg en nog steeds zelf het volume kon bepalen.

De Silent Disco was dan wel maar vijf uurtjes per dag open, toch tekende dit podium voor enkele hoogtepunten van het festival. Zo kregen we op vrijdagavond een b2b set tussen Dimension en Friction te verteren, terwijl dit duo nog geen dik uur geleden de Galaxy Stage had doen ontploffen, zei het ieder apart. Op zaterdag was Hospital Records aan de beurt. Met een Hospital All Stars Showcase zorgden ze er meerdere keren voor dat we met open monden zaten toe te kijken, om dan toch maar weer aan het dansen te gaan want hey, wat een topsetjes! In amper twee uur zagen we Fred V, Krakota, Grafix, Urbandawn, ShockOne, Flite én Fox Stevenson passeren. Om nog maar te zwijgen over Feint en T & Sugah, die we jammer genoeg net misten. Dit podium was elke nacht opnieuw de ideale plaats om je dag af te sluiten.

Na drie dagen in de Galaxy of Dreams was het op 22 juli jammer genoeg alweer tijd om naar huis te keren. Wat we onthouden van deze editie? Als je zin hebt om in de modder te springen, ga er dan vooral voor. En we tellen stiekem al af naar volgend jaar. Afspraak van 17 tot 19 juli in Geestmerambacht.