Drie hartverscheurende keuzes op Voltage Festival (10-11/08)

Na een heerlijke editie van Cirque Magique gaat het festivalseizoen in West-Vlaanderen gewoon vollebak door met de vijfde jaargang van Voltage Festival. Wij grasduinden door de pittige line-up - die trouwens uitsluitend uit razend interessante artiesten bestaat - en stootten op drie hartverscheurende keuzes.

Luigi Tozzi vs TWAN

Hoewel hun muziek- en draaistijl vrij ver uit elkaar liggen, zijn wij er vrij zeker van dat deze twee heren veel dubbele fans hebben. De eerste, TWAN, komt uit Gent en is op Voltage als host van zijn eigen concept Rimbu. Naast zijn daverende thuissets in de Kompass bracht hij ook al gewelddadig werk uit op Madback Records en T/W/B.

Luigi Tozzi vliegt dan weer over uit Italië en werd uitgenodigd door Deep In House. Wij zouden zijn muziek eerder klasseren als diepe techno waar subtiliteit en een donkere sfeer overheersen. Zijn discografie lijkt - hoewel die maar teruggaat tot 2014 - bodemloos en doorgaans krijgen we datzelfde gevoel over zijn platenbak.

Blawan vs Ben Klock vs Border One

De eerste twee legendes hoeven eigenlijk geen introductie. De ene is doorheen de jaren zowat synoniem geworden met Berghain en runt daarnaast nog het succesvolle Klockworks. De andere komt uit een plattelandsdorpje ergens tussen Leeds en Sheffield en staat zowat synoniem voor alles wat met analoog begint. Zijn label Ternesc doet het eveneens uitstekend, net zoals zijn samenwerkingen met Pariah als Karenn.

Ons oog viel echter meteen ook op Border One. De jongeman uit Gent werd op Voltage uitgenodigd door Form and Function, het label van Parallel Circuit, die overigens ook de organisator is. Met sterke releases op Stockholm Ltd en Wolfskuil liet hij ook al zien niet enkel een getalenteerde dj te zijn.

Oscar Mulero vs Hector Oaks

Onze laatste keuze gaat tussen twee uitzonderlijk getalenteerde Spanjaarden. Hector Oaks begon zijn carrière in Madrid maar had al snel door dat uitwijken naar Berlijn een betere optie was. Daar bouwde hij een fantastische (underground)reputatie op met platen op Key Vinyl en zijn eigen label OAKS.

Oscar Mulero daarentegen woont nog altijd in Asturië maar is wel dat tikkeletje bekender. Deels kan dit zijn omdat hij dit jaar zijn dertigste artiestenverjaardag viert, langs de andere kant vooral door zijn label PoleGroup, waar hij sinds 2004 kwaliteit blijft leveren.