Pukkelpop 2019: 5 artiesten die u vrijdag niet mag missen

Elk jaar zitten we begin februari en eind juni als vlijtige studenten met samengeknepen billen achter ons computerscherm. Hoofdreden is niet kijken of we geslaagd zijn, wel of we aanwezig kunnen zijn op Pukkelpop midden augustus. We doken dit keer dus niet met onze neus in de boeken, wel bestudeerden we nauwkeurig de line-up van Pukkelpop 2019 en gaan voor elke volwaardige festivaldag op zoek naar 5 niet te missen artiesten. Zoals...

1. James Blake

Moeten we James Blake echt nog introduceren? De Londense "sad boy" staat sinds 2011 al voor de 4de keer op de heilige grond van Pukkelpop. Zijn sound is al jarenlang een grote inspiratie voor artiesten binnen de elektronische scene zoals Jamie xx en Flume. Eerder dit jaar verraste hij ons opnieuw met Assume Form. Een album dat opvallend warmer en opgewekter is dan zijn vorig, toch vrij melancholisch werk. Naar eigen zeggen mede dankzij zijn verhuis van het regenachtige Londen naar het zonnige Los Angeles. Wij zijn alvast benieuwd hoe dit live zal klinken in de Dance Hall

2. Agoria

Wie James Blake maar niks vindt, kan zich verkassen naar het stevigere werk in de Castello. Hier staat een heuse liveset gepland van Sébastien Devaud, beter gekend als Agoria. De Fransman is met zijn 20 jaar ervaring een oude rot in het vak die bekend staat voor zijn techno- en electrosets. Met zijn nieuwste album “Drift” brengt hij hier echter verandering in. “Drift” gaat het denken in hokjes tegen. Zelf beschrijft hij het als "sharing the couch between your guilty pleasure and your tasteful opinion." Onderstaande track doet alvast vermoeden dat het veel breder zal gaan dan enkel harde techno.

3. Kamaal Williams

Een andere verborgen diamant op de line-up is keyboardvirtuoos Kamaal Williams uit Londen, onder sommigen van jullie misschien bekend als house dj Henry Wu. Met zijn laatste album The Return bezegelt Kamaal zijn comeback na de splitsing van Yussef Kamaal, het jazz duo waar hij deel van uitmaakte dat in 2016 zijn stempel vast en zeker op de Londense scene gedrukt heeft.

Verwacht een gelukzalige combinatie van jazz, funk en alles wat ertussen ligt. Overladen met catchy drum grooves en luchtige keyboard riffs. Misschien ideaal om het even rustig aan te doen en te ontsnappen aan de Pukkelpopse drukte?

4. Job Jobse

Als de nacht over de weide van Kiewit valt, is het tijd voor ons Fuzz'ers om onze dansbenen die we de hele dag gesmeerd hebben met gerstenat de vrije loop te laten gaan. Dit op de meest Noordoostelijke stage, wat de thuis is voor house, disco, breaks, acid, techno, etc.: The Booth. Hier zal om middernacht een van de populairste Amsterdamse DJ's van het moment het roer overnemen. Wie? Job Jobse natuurlijk.

Resident in een van de coolste Amsterdamse clubs: De School, vaste waarde op menige festivals en oprichter van het label: De Vlieger. De laatste twee jaar is het hard gegaan voor de Nederlander. En dit volgens ons om verschillende redenen. Een van deze is zonder twijfel zijn vooruitstrevende sound die hem erg onderscheid ten opzichte van zijn collega's. Verwacht een mix van new beat, acid, trance en alles waarmee hij buiten de lijntjes kan kleuren. 

5. Timmerman

We zouden Fuzz Magazine niet zijn zonder ook ons Belgisch talent in de kijker te zetten. Met vandaag niemand minder dan de winnaar van het allerlaatste DJ-Mania concours: Timmerman. Hij krijgt als rasechte Hasselaar de kans om The Booth na Job Jobse af te sluiten (2u-4u). Het is niet de eerste keer dat Toon en Job samen achter de draaitafel staan. Eind 2018 warmde Toon nog voor hem op tijdens Club Contrair in de Pekfabriek. Dat ging er zo aan toe. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@contrair_antwerpen was more than ready for the floor. ❤️ Tracks by @terrmusic x @krystalkleezy & @hot.chip!

Een bericht gedeeld door Timmerman (@timmerman_toon) op 23 Dec 2018 om 9:30 (PST)