Tribù Festival: een tien voor sfeer en gezelligheid (10/08)

Gisteren trokken wij richting Ninove om daar in het stadspark een kijkje te gaan nemen op Tribù Festival. Het was inmiddels al de vierde editie, en ook deze keer kon de organisatie een aantal knappe namen strikken, die verdeeld werden onder 3 stages. Zo waren er de Tribù Stage, met hedendaags technogeweld, de Age Of Love Stage, waar bouncende retro gedraaid werd en de Shomi Stage, waar er house op het menu stond.

Het leuke aan festivals als Tribù is dat ze al groot genoeg zijn om zeer degelijke namen te boeken, maar dat ze toch ook de gezelligheid van een kleiner festival weten te bewaren. Het terrein  en de stages waren opgebouwd als een soort palettenpark met meerdere plaatsen waar uitgebreid gechilld kon worden.

Als de zon schijnt is er geen betere muziek om mee op te warmen dan een goede dosis house. Wij pikten aan de Shomi-stage, de kleinste maar ook gezelligste stage, dus de zomerse sets van Gee en Jackjazz mee.

Na deze opwarmer was het voor ons tijd om op zoek te gaan naar wat meer beats per minuut, de Age Of Love-stage was dan ook een logische keuze. Hier was retrolegende Jaydee aan zijn set bezig. Uiteraard werden we hier en daar verwend met een klassiekertje, zoals Meet Her At The Love Parade van Da Hool of een Advent & Industrializer remix van Green Velvet’s Flash.

Vervolgens pendelden wij een tijd heen en weer tussen de Tribù Stage en de Age Of Love-stage. Wij genoten van Nico Morano zijn uitstekende platenkeuze (zoals bijvoorbeeld het heerlijke Ordinary Day van Jean Claude Ades) en pikten ook nog een stukje set van Jan Van Biesen & Jeroen Delodder mee. Ook die laatsten kenden hun klassiekers, en het publiek smulde van tracks als Acid Phase (Emmanuel Top), Alcatraz (Peyote) en Take A Walk (Bolz Bolz).

Uiteraard wouden wij ook de set van onze landgenoten van Joyhauser niet missen. Dit duo kan stilaan tot de absolute top in de technomuziek gerekend worden en kwam op Tribù bewijzen waarom dat zo is. Met loeiharde platen als Interference van Alignment, Acid Lick van T-78 & ROBPM en hun eigen remix van Amelie Lens haar Hypnotized speelden ze de Tribù stage compleet plat.

De lat werd dus zeer hoog gelegd voor afsluiter Reinier Zonneveld. Deze begon echter aan een liveset waar de energie vanaf sprong en die wij nog lang zullen onthouden. Afsluiten deed de man met zijn eigen nummer Hard Gaan, een titel die vrij letterlijk genomen mag worden en die door het wildenthousiaste publiek ter harte genomen werd, tot volgend jaar!