Pukkelpop 2019: 5 artiesten die u zaterdag niet mag missen

Elk jaar zitten we begin februari en eind juni als vlijtige studenten met samengeknepen billen achter ons computerscherm. Hoofdreden is niet kijken of we geslaagd zijn, wel of we aanwezig kunnen zijn op Pukkelpop midden augustus. We doken dit keer dus niet met onze neus in de boeken, wel bestudeerden we nauwkeurig de line-up van Pukkelpop 2019 en gaan voor elke volwaardige festivaldag op zoek naar 5 niet te missen artiesten. Zoals...

1. Klaps

De eerste artiest voor wie we een uurtje vroeger uit onze tent zullen opstaan is Klaps. Hij krijgt als rasechte Limburger de kans om de legendarische Boiler Room te openen van 14u tot 15u30. Afgelopen jaar heeft de 25-jarige toch wel getoond dat hij klaar is voor zijn doorgroei naar het grote publiek. Dit onder andere met zijn release Perversity op Kraftek. Ook vierde hij zijn verjaardag in de Forty Five, de plaats waar het allemaal voor hem begon. Indrukwekkend om te zien wat een aanhang deze jongen heeft. Die plaats in de Boiler heeft hij dan ook meer dan verdiend.

 

 

2. Channel Tres

Voor degenen die de kater iets rustiger willen verwerken, staat “brilliant nigga” Channel Tres op hetzelfde moment ingepland. Een track met dezelfde titel scoorde alvast goed vorig jaar. Hij groeide op in Compton met de jazz van zijn grootvader en de G-funk van zijn moeder, jong geleerd oud gedaan dus. Tres doet het met vrij eenvoudige drums en baslijnen, maar dit in combinatie met zijn nonchalante vocals en een vleugje hip hop zorgt voor verrassend dansbare tracks. Het feit dat hij nog maar een jaartje touren achter de rug heeft, is er ook niet aan te merken. Hij beweegt op het podium alsof hij al jaren ervaring heeft. We zijn er alvast zeker van: wiens kater niet over is om half vier, passeerde duidelijk niet in de Castello.

3. Mella Dee

De volgende in het rijtje is Engelsman Ryan Aitchison, oftewel Mella Dee. Dit bewijst nog maar eens hoe verdomd veel talent Londen bezit. Zijn tracks kregen al snel support van onder andere The Black MadonnaBicep en Radio Slave. Deze zijn vooral geïnspireerd op de bekende warehouse feesten in en rond Londen. De oprichting van het gelijknamige award-winning label Warehouse Music en de release van het zeer geprezen Techno Disco Tool zorgden voor zijn echte doorbraak. Bereid je voor op een set van pompende techno, chunky house en een goeie dosis disco. Het fragment van zijn passage op Razzmatazz belooft alleszins veel goeds.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mella Dee (@melladee_) op 22 Jul 2019 om 4:17 (PDT)

4. Ross From Friends (Live)

Na een bezoekje aan zowel de Boiler Room als de Castello is het tijd voor Felix Wheaterall aka Ross From Friends. Na releases op kleinere labels als Magicwire en Lobster Theremin kwam de Brit in 2015 met een lo-fi hit dat voor zijn doorbraak zorgde: Talk To Me You'll Understand. Deze track heeft ondertussen meer dan 6 miljoen plays op YouTube. We zagen Felix begin juni zijn ding doen op Extrema Outdoor met een sterke DJ-set. Dit keer zal hij echter een live-set spelen. We zijn zelf vrij benieuwd wat we hier te horen gaan krijgen. Een hoop unreleased materiaal? Laat maar komen Felix!

5. Palms Trax

Voor degene die Palms Trax nog niet kennen, shame on you. De in Berlijn gevestigde Brit, kwam met zijn debuut release in 2013 op het Londense label, Lobster Theremin. Hoofdkreeft, Asquith, zag potentieel én met reden. 

Later volgden er twee releases op het Amsterdamse Dekmantel Records. Enkele maanden geleden werd de derde, To Paradise, gereleased. Een combinatie van dromerige synths die ons terug nemen naar de jaren 80 en erg opzwepende percussies. Een betere weerspiegeling van zichzelf kon Palmsie muzikaal niet brengen. 

Een man met een eigen identiteit dus, die stilaan een grote invloed op de scene aan het worden is, dat is iets wat het team achter Dekmantel al langer in de smiezen had. Dit jaar gaven ze hem dan ook de kans om op de laatste dag van Dekmantel de mainstage af te sluiten. En zaterdag van 00u tot 02u in The Booth. Dit ga je niet willen missen. Echt waar!