Fuzz Five #78: Lola Haro

Lola Haro zit nog maar pas in de scene, maar het gaat nu al enorm hard. Ze speelde vorige week haar eerste Boiler Room op Ampère Open Air en heeft in de nabije toekomst nog heel wat mooie bookings op de planning staan. Zo deelt ze binnenkort de decks met Folamour en Peggy Gou én kreeg ze een plaats op de line-up van Rave Rebels in Paleis 12. Naar aanleiding van deze laatste vroegen we naar vijf tracks die haar geïnspireerd hebben de afgelopen jaren.

1. Broken Glass - Style Of Street

Voordat ik naar house luisterde, luisterde ik vooral naar hip hop en soul. Toen ik deze plaat in Dizonord in Parijs vond was ik meteen verkocht door de combinatie van electro, breaks en rap.

2.  The Other People Place - You Said You Want Me

James Stinson heeft onder dit alias maar 1 LP gemaakt, Lifestyles of the Laptop Café, een legendarische plaat. Deze track is mijn favoriete uit de lp. 

3. Rhythim Is Rhythim - It Is What It Is

Dit is pure Electro maar heeft tegelijkertijd ook iets dromerig. Koenie van Wally’s Groove World liet me deze voor het eerst horen. Nadien ben ik me meer gaan verdiepen in Electro uit eind jaren 80. Voor mij is dit een meesterwerk omdat hij indertijd iets nieuw en anders deed en daardoor niet snel commercieel succes kende. Dit zijn de pioneers die iets in gang hebben gezet, grote muzikanten! Respect Derrick May!

4. PJ - Elysian Fields

Deze plaat is een perfect voorbeeld van wat ik graag speel tijdens een set. Een gouwe ouwe! Afkomstig uit de Trance periode verweven met Acid. Ik krijg er een nostalgisch gevoel bij van tijden die ik enkel ken van horen zeggen. Deze heb ik ook als laatste gespeeld in mijn Boiler Room, dit was de perfecte afsluiter!

5. DJ Bogdan - Love Inna Basement (Morning Dub)

Voor mij is deze productie, gemaakt door een alias van Objekt, een ode aan de jaren 90. Zowel het artwork als de track hebben iets nostalgisch, en tegelijkertijd ook iets “fout”. Maar deze groove en melodie gecombineerd met breaks vind ik de max.

Benieuwd om haar live aan het werk te zien? 12 oktober staat ze op de line-up van Rave Rebels in Paleis 12 samen met Solomun, Adana Twins Joris Voorn, Maceo Plex, Pan-Pot en Maxim Lany.

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel