Vijf aanraders voor Horst 2019

Dit weekend is het opnieuw tijd voor éen van de voor ons felst geanticipeerde festivals van het jaar: Horst. Het is ondertussen de zesde editie van 's lands meest innoverende festival, en hoewel deze editie in grote lijnen voortborduurt op het concept van afgelopen jaren zijn er toch een aantal belangrijke veranderingen. Zo gaat Horst 2019 dit jaar door op de Asiat-site in Vilvoorde, een voormalig militair terrein. Op deze site ging midden juli ook een kunsttentoonstelling van start, voorziene einddatum hiervoor is 15 september. Daarnaast werden ook de Lab-sessies georganiseerd waarbij invloedrijke artiesten een nieuwe generatie creatieven inspireren in hun zoektocht naar hun eigen talent. 

Ook dit jaar voorzag de organisatie weer een belachelijk goede affiche, waarop plaats is voor zowel oude rotten als opkomend talen. Wij kozen alvast enkele aanraders.

Mall Grab

Toegegeven, we hadden meer underground kunnen kiezen dan Mall Grab, maar je kunt simpelweg niet om hem heen. De man gaat van lo-fi house over breakbeat naar industrial en dan weer naar disco, en is een garantie op een kapotgespeelde dansvloer. 

Identified Patient

Zwaarder werk uit Nederland. Identified Patient zijn muziek hangt vaak rond de 110 BPM, waardoor wij bij het horen van zijn songs vaak onwillekeurig aan Gesaffelstein moeten denken. Zijn tracks dragen titels als Geen Syndroom en Vermoedens Van Achterdocht, namen die op een vreemde manier uitstekend passen bij zijn dreigende sound. 

Gabber Eleganza 'The Hakke Show'

Een naam die én van lef getuigt en zo sprekend is dat het ons een hele uitleg bespaart: oude gabber en happy hardcore, onze felicitaties aan de organisatie!

Gesloten Cirkel (Live)

De naam doet anders vermoeden, maar Gesloten Cirkel is een Russische electro- en techno-artiest. Wij zijn al fan van hem sinds we ooit zijn Twisted Balloon in een mix van Tiga hoorden (later ook op Ben Ufo zijn Fabriclive-mix), deze mag je gerust met kleur aanstippen!

Orpheu The Wizard

Nog een Nederlander in onze lijst, zij het wat lichter qua stijl dan bovenstaande namen. Orpheu The Wizard draait house die druipt van de exotische invloeden, voeg daar nog een scheut acid en disco aan toe en wij zijn verkocht!