Fuzz Five #81 - Border One

De 81ste Fuzz Five is er eentje van Steven Petit aka Border One. Na  al 3 succesvolle releases dit jaar op Wolfskuil, Voltage en Escapism, lanceerde de Gentenaar eind vorige maand zijn eigen label: Border One Records. Naar aanleiding hiervan vroegen we Steven welke tracks hem zoal inspireren als artiest. Bij deze...

1. Phase - Further Trials

Phase is een meester in het creëren van spanning in zijn nummers. Further Trials is daar een perfect voorbeeld van. Ik krijg nog steeds kippenvel bij het draaien van dit nummer.

2. Mike Parker - Drain Hum

Ik hou van de apocalyptische sound van Mike Parker. Dit nummer heeft me omver geblazen toen ik het voor het eerst hoorde. De Percussion mix ook zeker checken!

3. Sun Ra: Door of the Cosmos

Ik luister veel Jazz, en Sun Ra is beslist een van de boeiendste artiesten in de Jazz wereld. Zijn muziek is (net zoals veel Techno) meestal geïnspireerd op het buitenaardse. Space is the place!

4. Black Sabbath: Planet Caravan

De dromerige vocals, repetitieve bongo percussie, en de melancholische gitaar riff. Ik hou van de sfeer in dit geweldig nummer en het brengt me steeds tot rust.

5. Jeff Mills - Gamma Player

Dit is een van de nummers die mijn interesse in Techno heeft gewekt. Dankzij mijn oudere broer heb ik deze muziek op heel jonge leeftijd ontdekt. Deze track is mij altijd bijgebleven. 

Ontdek meer...Fuzz Five
Tags