De mannen van Club Hart. over hun nieuwe concept in de Forty Five

Ruben Vandenrijn en Sander Claus: 2 ondernemende zielen, breinen achter het succesvolle Studentenhof en sinds kort trotse vaders van het nieuwe initiatief Club Hart. in Hasselt. Maar boys...

FUZZ  - Voor wat staat Club Hart.?

Club Hart. staat voor een hart voor jongeren, een nieuwe thuis voor feestvierders om te komen dansen. Het hart is een centraal orgaan in het lichaam, net zoals Hasselt het centrum is van Limburg. Tot slot is hart ook een archaïsch woord voor "hert", wat terugkoppelt naar ons logo. Het hert komt dan weer voor in het wapenschild van Hasselt. Je kan dus wel zeggen dat de cirkel rond is (lacht).

FUZZ - Dat kan je wel zeggen ja. En hoe is het allemaal tot stand gekomen?

We hadden eerst een studentencafé genaamd Studentenhof dat in De Serre plaatsvond. Hier organiseerden wij vooral studentikoze activiteiten in een cafésfeer, echt feestjes geven op deze locatie was vrij moeilijk. Tot we de vraag van de club Forty Five kregen om opnieuw een clubconcept op donderdag te voorzien. De alom bekende Forty Five verandert op donderdagen dus in Club Hart. Een soort nieuwe club, in een nieuw jasje.

FUZZ - Hoe gaan jullie dit alles aanpakken?

Eerst en vooral willen we gewoon al een nieuwe danstempel geven aan jongeren in en rond Hasselt. Maar daarnaast willen we een nieuwe thuis bieden aan Limburgse concepten die een plaats nodig hebben om hun ideeën en visies te verwezenlijken. 

FUZZ - Aan wat voor events of genres mogen we ons dan verwachten?

Aangezien we onze clubavonden vooral laten hosten door Limburgse concepten, kan het echt alle kanten uitgaan. Neem bijvoorbeeld Limburgse trots Vandalen die een avond onder zijn vleugels zal nemen en een meer urban genre (hiphop, baile funk …) gaat brengen. Maar er zijn geen grenzen, wij zijn ons volop aan het verdiepen in wat er leeft in Limburg en vooral Hasselt. 

FUZZ - Welke events kunnen we alvast in onze agenda zetten?

 17 oktober gaan we van start met ons openingsevenement. Op het menu staan Mattice, Vandalen & Bearsøme. Met andere woorden disco, house, funk en hiphop. Dansbare muziek dus. Het evenement erna zal plaatsvinden op 7 november en wordt gehost door één van de concepten waar we mee samenwerken. We komen ongeveer om de 3 weken terug, maar meer info volgt snel!

Je hebt het gehoord, Club Hart. heeft grootse plannen in Hasselt. Benieuwd?  Hou hen zeker in de gaten en noteer 17 oktober alvast in jullie agenda’s. 

Ontdek meer...Club
Artiesten in dit artikel