FiftyFifty Lab: 2 dagen het beste internationale talent van de toekomst

Op 7 en 8 november verandert FiftyFifty Lab het hartje van Brussel in een broeihaard voor aanstormend internationaal talent, gekozen door 20 van de meest toonaangevende festivals uit Europa.

FiftyFifty Lab is een nieuw “smart curation” festival dat plaatsvindt in 7 van Brussels beste venues: Ancienne Belgique, La Madeleine, Bonnefooi, L’Archiduc, FFormaTT, C12 en Cinema Palace. Voor deze gelegenheid selecteerden enkelen van de grootste Europese festivals veelbelovend internationaal talent. Bij FiftyFifty Lab moet je dus niet verwachten dat je de grote kleppers van dit moment zal zien. Het is zoals ze zelf zeggen “At FiftyFifty Lab, you're not buying a ticket for a big headliner, you're buying trust. Trust that you'll discover the next big thing”.

Om deze belofte te vervullen vroegen ze 20 gerenommeerde festivals zoals BRDCST (BE), Dekmantel (NL), Melt Festival (DE) en Primavera Sound (SP) om een line-up samen te stellen met de sterren van de toekomst. FiftyFifty Lab zelf kiest onder andere het Marokkaanse collectief NAAR, Susobrino en KRANKk. Dekmantel brengt Meetsysteem, Melt Love Supreme, Primavera Sound tipt María José Llergo en het Belgische BRDCST geeft ons BOLT RUIN

Deze laatste heeft het afgelopen jaar al heel wat naam gemaakt in (en rond) België. In maart kwam zijn self-titled debuutalbum uit op Consouling Sounds en speelde hij al heel wat shows. De laatste track van zijn album, Tshred, heeft Brecht nu ook vertaald in beeld. Terwijl de zon achter de stadshorizon zakt, brengt hij het krachtige Tshred op het dak van de laatste Rabottoren in Gent. De grimmige beelden geven een goede inkijk in zijn creatieve proces zoals hij zelf ook aangeeft: “Als je je probeert in te beelden dat kleine elementen zoals de ingeslagen ramen of de afbladderende verf kleine deeltjes audio zijn, hoe zou je dit hele decor dan vertalen naar geluid?”. 

 BOLT RUIN speelt nu donderdag om 23.30 in C12. BOLT en de rest van FiftyFifty’s sterke line-up nog zien voor ze ontploffen? Check de website voor tickets en meer info over hun tweedaagse showcase festival.