Tien mixtapes om een lockdown door te komen

Om deze lockdowntijden, waarin een mens weinig anders kan doen dan thuis in zijn zetel zitten, wat dragelijker te maken selecteerden wij een tiental van onze favoriete mixtapes en compilaties. Dit zou ruim voldoende moeten zijn om je zondag en misschien wel de rest van je week te vullen. Veel luisterplezier!

Maribou State – Desert Island Mixtape II

De perfecte mixtape om van achter het raam toch van de eerste zonnestralen te genieten. De heren van Maribou State maakten de ultieme zomermix en schuwen daarbij gouwe ouwe plaatjes zoals Walk On The Wild Side van Lou Reed niet, maar ook jong geweld zoals Khruangbin komt aan bod. Voor de fans die niet genoeg kunnen krijgen van deze mix is er goed nieuws, want zoals de titel suggereert is er ook een deel éen!

The Scratch Perverts - Essential Mix

De Essential Mix-reeks van BBC Radio 1 telt ondertussen zodanig veel klassiekers dat wij het overzicht ergens in de jaren 2000 al verloren. Deze uit 2004 daterende mix van The Scratch Perverts is ons echter altijd bijgebleven. Hip-hop, breaks en drum & bass worden aan een verschroeiend tempo aan elkaar gemixt tot een hyperactieve trip doorheen muziekland, terwijl de naam Scratch Perverts alle eer aangedaan wordt.

BADBADNOTGOOD - Late Night Tales

De Late Night Tales-albums zijn telkens weer iets om naar uit te kijken. De editie van BADBADNOTGOOD is éen van onze all time favorieten. Muziek van Boards Of Canada wordt afgewisseld met crooner Grady Tate en zwoele funk van Donnie & Joe Emerson. De volledige compilatie staat op YouTube, wees gewaarschuwd: deze ga je nog opzetten!

Chilly Gonzales – FM Radio Session 2018

Tijd voor een streepje klassiek! Wij hadden reeds de eer de Canadese pianist én entertainer Chilly Gonzales live aan het werk te zien en werden omver geblazen. Deze FM Radio Session uit 2018 schetst een vrij goed beeld van hoe zijn concerten eruit zien. De heerlijke tracks als Kenaston, Cello Gonzales, Oregano en uiteraard Knight Moves zijn de perfecte achtergrondmuziek, al raden wij aan om gewoon te kijken voor de volledig ervaring.

Calibre Live @ 12 Years Baesse De Soho (Ft. MC Fava)

Eentje voor de drum & bass-fans. Legende Calibre neemt ons mee in een trip door voornamelijk zijn eigen muziek, die wij gerust de rest van ons leven zouden kunnen aanhoren. Credits naar MC Fava om enkel zijn mond open te doen op momenten waarop dat past en de überchille liquid drum & bass van Calibre van knappe raps te voorzien.

James Holden - Balance 005

Een klassieker die ondertussen ook alweer uit 2003 dateert, en waar wij al ontelbare keren naar teruggrepen. James Holden bezorgt ons meer dan twee uur trippy breaks en van trance-invloeden doorspekte techno. Enkele van onze favorieten zijn You Are Sleeping van PQM en uiteraard het belachelijke goede Outhouse van Nathan Fake.

Kamaal Williams – DJ-Kicks

Jazzmuzikant Kamaal Williams maakte furore als onderdeel van de jazzgroep Yussef Kamaal, maar ging nadien solo verder. Onder het alias Henry Wu host hij een eigen radioshow en eind vorig jaar viel hem de eer te beurt om een eigen DJ-Kicks-mix samen te stellen. Zijn mix springt van house naar breaks naar jazz, soul en hip-hop, perfect materiaal voor een lome zondagnamiddag.

Max Richter – Behind The Counter

Max Richter kreeg de eer om de allereerste Behind The Counter-compilatie samen te stellen en doet dat met verve. Lees hier onze volledige review.

Aim - Fabriclive 17

Deze neemt ons ver terug in de geschiedenis: de Britse producer Aim maakte in 2004 deze hemelse Fabriclive Mix, die barst van de hip- en trip-hop. Door de jaren heen is de Fabriclive-reeks steeds elektronischer klinkend geworden (om af te lopen na editie 100, die van de hand van Burial en Kode9 was), en wij moeten zeggen dat van al deze recentere mixen er maar weinig kunnen tippen aan deze van Aim.

Trym Live @ Possession Paris 2019

Fransman Trym is éen van de sterren van de boomende industrial en hard techno-scene. De Boiler Room-avond in de Parijse club Possession, waar Trym samen met onder andere Perc, 999999999 en Nico Moreno draaide is nu al legendarisch. Verwacht geen muzikale hoogstandjes of gevoelige subtiliteit zoals in al bovenstaande mixen, wél pompende trance, 150 BPM gabber en loeiharde techno. Fans van deze mix kunnen zich verheugen, want Possession host in mei een avond in Kompass én heeft ook een eigen stage op Voltage Festival.