Café AperO brengt online mixtapes tijdens pandemie

Café AperO? Hét café op de Oude Markt in Leuven, bekend omwille van zijn variatie aan DJ’s, brengt mixtapes naar de Belgische woonkamers. De Slowdown AperO Tapes zijn een dagelijkse portie disco, house en funk om de hongerigen thuis zoet te houden.

 

 

Al sinds 19 maart komt er elke dag een nieuwe mixtape bij op de mixcloud van Café AperO. Uitbaters Wietse Berghs en Arne Huenaerts vonden het namelijk broodnodig om in tijden van massale horeca-sluitingen toch DJ sets te blijven voorzien. ‘We zouden de AperO niet zijn als we niet op een creatieve manier omgingen met deze crisis. Muziek zit in ons DNA en normaal zijn er elke week van dinsdag tot zaterdag DJ’s,’ legt Huenaerts uit.

 

 

De vaste DJ’s stomen mixtapes klaar van thuis uit. ‘Vroeger hadden we al geëxperimenteerd met livestreams maar dat is op dit moment technisch onhaalbaar om op poten te zetten. Iedereen zit nu toch thuis door het Coronavirus, dus brengen wij de muziek gewoon naar jullie’, zegt Berghs. De mixtapes komen van een mengelmoes van een nieuwe generatie AperO-DJ’s en doorgewinterde veteranen. Smakelijke namen zoals Bjeor, Exalt, Pastige en Dansemble pronken alvast op de mixcloud-pagina.

 

 

Café AperO wou al langer een serie mixtapes uitbrengen met een greep uit het wilde en talentvolle collectief DJ’s in de geschiedenis van de zaak. ‘We vonden hier echter nooit de tijd voor. Het idee kwam recent terug naar boven terwijl we planden voor de komende maanden’, aldus Huenaerts

De uitbaters en het personeel kijken uit naar de heropening maar behouden een ingetogen houding. ‘Er is helemaal geen zekerheid wanneer we terug kunnen opengaan en we willen ook niemand valse hoop geven. Het wordt nog even voorzichtig afwachten’, besluit Berghs.

Artiesten in dit artikel
Tags