Fuzz Radar #1

Een nieuwe week, dus ook een nieuwe lading muziek. Elke maandag selecteren wij de meest smakelijke maar minder voor de hand liggende releases van de afgelopen week. Volg vanaf nu ook onze Spotify afspeellijst waarin we onze ontdekkingen verzamelen. 

1. Yaeji - What We Drew 우리가 그려왔던

2 april zag het debuutalbum van de Koreaans-Amerikaanse Yaeji het levenslicht. What We Drew is een samenraapsel van haar levensverhaal, zegt ze zelf, een mixtape om een existentiële crisis te overwinnen. Vorig jaar zagen we haar nog op Dour Festival, volgende keer zal ze haar set kunnen vullen met heel wat meer eigen muziek.

2. Duke Dumont ft. RY X - Let Me Go

Duke Dumont releasete naar aanleiding van zijn debuutalbum Duality al enkele singles, zo ook vorige week. Let Me Go is een samenwerking met RY X en ook dit voorproefje doet ons smachten naar meer. Op de track horen we de meeslepende muziek van Dumont, gecombineerd met de dromerige stem van RY X. Wij tellen af naar 17 april, wanneer Duality officieel verschijnt. 

3. ILLENIUM with Excision and I Prevail - Feel Something

Een iets minder dromerige release is de samenwerking tussen ILLENIUM en Excision. Voor Feel Something riepen ze de hulp in van metalcoreband I Prevail en dit resulteerde in een wel heel heftig staaltje dubstep. 

4. Kllo - Still Here

Kllo maakt muziek die je het best een mix van R&B en UK Garage kan noemen. In 2016 werd hun Walls To Build al in een remix gegoten door niemand minder dan Mall Grab, maar ook hun nieuwste track bevalt ons wel. Still Here is een track die het best klinkt op een afterparty. 

5. Headie One - GANG

Britse rapper Headie One bracht op 3 april zijn GANG mixtape uit. De track die wij hiervan onthouden is Smoke, een samenwerking met Jamie xx

Meer Fuzz Radar