Fuzz Five #85 - Biesmans

De 85e Fuzz Five is er eentje van de Belgische POV-maestro met Berlijn als thuisbasis: Biesmans. En ja hoor, de Limbuger is making moves. Met releases op Watergate Records en Tau in de afgelopen maanden, plus aanhoudende support van A-class artiesten als Solomun, Dixon, Adana Twins, Tale of Us, etc. is Biesmans stilaan maar zeker zijn weg naar de top aan het timmeren. Zeer benieuwd wat deze man voor de toekomst in petto heeft!

1. Kendal – Intacto (Dischi Autunno)

Dit nummer van de Franse producer Kendal is mijn huidige favoriet. Een vrij simpel nummer dat massief klinkt. Veel 80’s invloeden en gewoon een heel sterk idee. Meer moet het voor mij niet zijn.

2. Rifts – As i Am (Magic Power)

Een nummer dat ik hier in Berlijn heb opgepikt tijdens een vinyl zoektocht. Voor zover ik weet, is het ook enkel op vinyl verkrijgbaar. De kracht van dit nummer is voor mij de soul-vocal die gesampled is van een oude house track (Sound of one – As I am), maar in de nieuwe versie in een geheel nieuwe context geplaatst is.

3. Biesmans & Vandesande – Inglorious Express (Tau)

Een beetje zelfpromo kan ook geen kwaad hé. (lacht) Dit nummer heb ik vorig jaar samen met Damien Vandesande (ook bekend van dOP) gemaakt en is sinds enkele weken uit. Het heeft even geduurd vooraleer we het juiste label hadden gevonden maar uiteindelijk zijn we heel goed op het label van Adana Twins beland.

4. Larse – We Were Young (Multinotes)

Een promo die enkele weken geleden uit de stal van Lehar en Musumeci gekregen heb. Ik ben eigenlijk een grote fan van Multinotes en dit nummer bewijst ook waarom. We Were Young is niet direct een peak time nummer maar perfect om in de juiste mood te komen! Met een zeer catchy vocal erin!

5. Invoker – Meet me at the escape pod (Sum Over Histories)

Deze Franse artiest heeft een enorm goed gevoel voor melodie! Zijn producties klinken altijd super en toevallig heb ik net een remix voor hem gemaakt die binnenkort uitkomt op “Azzur”. Meet me at the escape pod is een heerlijk trip dat zowel in de woonkamer als op de dansvloer werkt!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel

Gerelateerd