Twitterrel tussen Skream en Ciel na racistische uitspraak

Een opmerkelijk verschijnsel deed zich voor op Twitter, waar Oliver Jones, de man achter Skream de vrij onbekende Canadese dj-producer Ciel terecht wees na een racistische uitspraak van haar.

Gisterenavond retweette Oliver Jones een bericht van Ciel waarin ze aanklaagt dat een groep mannelijke, Europese dj's haar aan het 'trashen' zijn omdat ze openlijk sinofobie (cfr. angst voor Chinezen) durft aankaarten.

Zijn antwoord op haar tweet is echter duidelijk: "Ik denk dat het meer te maken heeft met het feit dat je dergelijke zaken post (verwijzend naar de screenshot hieronder) en er als publiekelijke racist mee weg lijkt te komen. Het heeft niets te maken met jou 'trashen', je wordt gewoon ter verantwoording geroepen."

Al snel ging de bal aan het rollen want de vrij onbekende Ciel, met 5500 volgers, komt plots in de belangstelling te staan door Skream die een slordige 170 000 volgers heeft. Na amper een paar uur had zijn bericht al honderden vind-ik-leuks en tientallen retweets. Enkele uren later verwijderde Ciel haar tweet, maar de discussie in de reacties blijft doorgaan.

 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel