PREMIERE: Counterfact - Stronghold

Het zijn zware tijden voor de festival- en eventsector, zo ook voor Voltage Festival, dat dit jaar gepland stond voor augustus maar om ons allen gekende redenen eveneens bedreigd wordt. 

Een aflassing zou uitermate spijtig zijn want na éen blik op de stagehosts (Possession, Fuse, C12, Kozzmozz, Rimbu, …) wisten wij dat het goed zat. Met artiesten als SPFDJ, Karenn, TWAN, And, Jan Vercauteren, Body Sushi, Efdemin, Identified Patient en Trym belooft het immers ook dit jaar een topeditie te worden. 

Gelukkig hebben wij ook goed nieuws! Om artiesten een hart onder de riem te steken besloot Voltage Imprint nog voor de aflassing van alle festivals om een compilatie uit te brengen waarvan 75% van de opbrengsten naar de artiesten zelf zal gaan. Transistor zal deze heten, en ook hier is de line-up belachelijk veelbelovend. Onder andere X&Trick (bezieler van Rave Alert), Marco Bailey (Belgische technoheld vanuit het Bonzai-tijdperk) en Kr!z (resident op Kozzmozz) leveren tracks aan. 

En wij hebben nog meer goed nieuws, want wij kregen de eer om éen track in première te brengen. Het nummer is van de hand van niemand minder dan Counterfact, het alias van Gentenaars Seba Lecompte en Madriko. Met Stronghold leveren zij een obscure, spacy track af waarin een heerlijk knarsende synth de hoofdrol krijgt. Deze doet alvast snakken naar meer!

Andere artiesten naar wiens tracks wij uitkijken zijn Jacidorex (voor wie van hard en snel houdt), TWAN (bezieler van Rimbu, lees hier een interview met de man) en Jan Vercauteren (opkomend talent uit Vilvoorde, lees hier een interview met hem).

Transistor bestaat uit 27 tracks en komt uit op 30 april, per track betaal je €1.5 maar wie economisch denkt betaalt meteen €20 euro voor de hele compilatie! De echte liefhebbers kunnen overigens opteren voor een limited edition die gedrukt zal worden. Wij zijn alvast van plan om deze te kopen (dat kan via deze link), u toch ook?

Hieronder vind je de volledige tracklist:

6SISS – Bloodymindedness
Altinbas – Moonshine
Atis – Muskus
Border One – Diva
Counterfact – Stronghold
Dardenne - Freq of Fred
Davy - Circular Days
Emily Jeanne – Unseen
Farrago – Tiempo
Foreign Material - Altar of Fate
GoldFFinch – Placide
Hadone - Your Own Personal Dream
Haissem – Confound
Jacidorex - Noise Disturbance
Jan Vercauteren - Object Of Desire
Kr!z - Scorpion's Tale
Lunar Convoy – KREEP
Marco Bailey – Firefight
Neila - Life Plank
One Track Brain - The Savage Child
Phara - Primrose Gold
PTTRN - Kiviuq (irregular)
Radical G - One Of Them
SIWEI - C.T.BH.
Sonhan – Incubation
TWAN - Dead Freight
X&Trick - Distance Yourself