Brussels collectief brengt compilatie uit om zorgsector te ondersteunen

Het Brussels collectief FTRSND brengt een volledig Belgische compilatie uit waarvan de opbrengsten naar de zorgsector gaan.

Veel ondernemers in de culturele sector zijn technisch werkloos in deze tijden, maar er zijn er slechts weinig die bij de pakken blijven zitten. Ook het collectief FTRSND (uitgesproken als future sound) werkte in amper twee weken tijd een mooi initiatief uit door een volledige Belgische compilatie samen te stellen.

De bedoeling is om met de winsten Artsen Zonder Grenzen (AZG) financieel te ondersteunen. Volgens het collectief heeft de organisatie zeker deze ondersteuning nodig gezien ze momenteel één van hun grootste acties sinds jaren in ons land uitvoeren. 

De compilatie bestaat uit 14 nummers van Belgische producers die enkel op Bandcamp te koop zullen worden aangeboden. De nummers kunnen ook apart worden gekocht in een zogenaamde "name-your-price"-deal.  

Het is echter nog wachten tot 30 april vooraleer de compilatie beschikbaar komt. Dit is geen onlogische keuze gezien Bandcamp onlangs aankondigde geen commissies aan te rekenen op alle aankopen die op 1 mei via hun platform verlopen om ook zo de culturele sector te ondersteunen. Gelijk welk bedrag je dus betaald  bij je aankoop, het volledige bedrag gaat naar AZG.

Vanaf 30 april is de compilatie te koop op deze Bandcamp-pagina.

Tracklist

 1. Sparkling Bits - Lullaby
 2. KNUFF - Super Nova
 3. Polarized - Replika
 4. Dj Odilon  - Pimpin
 5. Kuna Maze - Boredom
 6. John Parm - Mak Part ALone
 7. R.O - Merci
 8. Ozferti -  Alysea
 9. Sparkling BIs - Please don't clap
 10. Dj Odilon - Neon
 11. GRISFX - I will give you this magic sword
 12. Shakmat - Imole 
 13. George.tte - Par delà les fenêtres
 14. Aeormancist & Steezy Prime - Jasper