R&S brengt compilatie "In Order To Care" uit ten voordele van gezondheidswerkers

Het legendarische Gentse label R&S Records bracht op 1 mei een compilatie van 43 (!) tracks uit om de Britse gezondheidsdienst te ondersteunen. Alle opbrengsten van “In Order To Care” gaan integraal naar de Chibuku Liverpool Fundraiser.

Op eigen kosten heeft deze organisatie een reeks 3D printers aangeschaft voor de productie van persoonlijke beschermingsmiddelen (beschermende kledij, mondmaskers, …) ten voordele van de Britse gezondheidswerkers.

R&S geeft tevens aan bedroefd te zijn dat deze actie noodzakelijk is. “We hebben rechtstreeks met eerstelijnswerkers gesproken en ze hebben deze apparatuur hard nodig. Als wij kunnen helpen om deze benodigdheden rechtstreeks in handen van de gezondheidswerkers te krijgen, vinden we het onze plicht om de muziekgemeenschap te verenigen in dit doel.

De compilatie dient niet enkel een prachtig en rechtvaardig doel, maar biedt voor een kleine 12 euro ook een fraaie lijst artiesten aan: Special Request, TSVI, Yak, Forest Drive West, Shanti Celeste en Or:la om er slechts enkele op te sommen.

Als er ooit een gegronde reden was om muziek te kopen, is dit ’em.