Fuzz Radar #6

Een nieuwe week, dus ook een nieuwe lading muziek: elke vrijdag selecteren wij de meest smakelijke releases. Volg ook onze Spotify afspeellijst waarin we onze ontdekkingen verzamelen. 

1. Compact Disk Dummies - Neon Fever Dream

Goed nieuws uit het westen van ons land: Compact Disk Dummies brengen met Neon Fever Dream de opvolger van Silver Souls uit. Eerste single I Remember klonk al veelbelovend en de rest van het album doet zeker niet onder. Wanneer wij het album beluisteren, wanen we ons in old school gure straatjes, in de wachtrij voor een hippe discotheek, overal waar we kijken neonsigns. En laat dat nou mooi overeenkomen met de titel van het album. 

2. Fakear - Tadlo

Een zomerse track waarvan de intro ons wel héél bekend voorkomt. Heeft Fakear leentjebuur gespeeld bij Bonobo? De intro lijkt namelijk verdacht hard op Cirrus. Wat wél vast staat, is dat deze Tadlo verder de perfecte soundtrack is voor een solotrip. Zij het op een wandeling in het bos of op een reis doorheen jouw eigen gedachten. 

3. DJ BORING - Like Water

Waar deze Like Water op het eerste gehoor een eentonige track lijkt te worden die we als opvulsel kunnen gebruiken in onze toekomstige amateuristische sets op housparties, komt er na een dikke minuut toch een haarfijne synth om de muur kijken. Maar DJ BORING zou DJ BORING niet zijn, moest hij zijn naam keer op keer oneer aandoen, want de synth zwelt aan tot een volwaardige track die de Duffer Brothers zouden kunnen gebruiken in een volgende serie. 

4. Prospa - Ecstasy (Over & Over)

Na EP Control The Party, die vorig jaar het licht zag, is Prospa, een duo uit Leeds, helemaal terug met Ecstasy (Over & Over). De titel is meteen ook het gevoel dat deze track met zich meebrengt. Het zorgt voor een roze bril en die korte drie minuten zorgen ervoor dat de wereld er toch even zonniger uitziet. 

5. salute - Matasa

Matusa is Hausa (moedertaal van salute) voor 'jeugd'. De track is gebaseerd op de anime Neon Genesis Evangelation, die het heeft over hoe het is om mens te zijn en hoe je jouw eigen plek kan vinden in het leven. In deze track heeft salute het dus onder andere over de keuzes die hij maakte bij het ouder worden en blikt hij aan de hand van muziek terug op zijn kindertijd. 

Ontdek meer...Fuzz Radar

Meer Fuzz Radar