Fuzz Radar #7

Een nieuwe week, dus ook een nieuwe lading muziek: elke vrijdag selecteren wij de meest smakelijke releases. Volg ook onze Spotify afspeellijst waarin we onze ontdekkingen verzamelen. 

Bredren - Only One

1985, het label van drum-'n-bass don Alix Perez, heeft een nieuwe release op zijn naam staan en op deze Edition zijn ook de mannen van Bredren te horen. Op Only One kiezen deze Belgen opnieuw voor donkere, zware klanken, vervlochten met synthesizers. Deze luister je het best met stevige speakers in een pikdonkere ruimte. Bij gebrek aan raves, stellen we voor om even te wachten tot het donker is en jouw eigen huis te gebruiken als dansvloer. 

Petit Biscuit - I Leave Again (with Shallou)

De meesten onder ons kennen Petit Biscuit als het one hit wonder achter Sunset Lover, maar met I Leave Again, een samenwerking met Shallou, doet de Fransman alvast goed zijn best om dat succes opnieuw te evenaren. Of hij daarin zal lukken, zullen we later pas kunnen zeggen. Voor ons is I Leave Again alvast de perfecte soundtrack van een bloedhete zonsondergang aan zee.

The 1975 - Notes On A Conditional Form

The 1975 mag dan niet bekend staan voor hun elektronische muziek, maar op hun nieuwste Notes On A Conditional Form vinden we wel een aantal pareltjes terug. Shiny Collarbone is daar eentje van. Op deze track grijpen de jongens uit Manchester terug naar het rijkelijke verleden van hun geboorteplaats. Beats die niet zouden misstaan in een set van pakweg Jamie xx. 

Maduk - Back To Life (ft. Dan Soleil)

Maduk, de man achter Liquicity, zit niet stil tijdens quarantaine. Met livestreams en nieuwe releases laat hij van zich horen, nu ook met deze nieuwste Back To Life, waarin hij teruggrijpt naar de oldschool liquid drum-'n-bass. Bij het luisteren van deze track, betrapten we onszelf meerdere keren op het vergelijken met Camo & Krooked. Dat kan enkel een goed teken zijn. 

Disclosure - ENERGY

Met deze single kondigt Disclosure hun nieuwste album aan. ENERGY staat bol van de percussies en als we ervan uit moeten gaan dat het gelijknamige, toekomstige album in dezelfde lijn zal liggen qua sound, zijn wij tevreden. Nog drie maanden is het wachten op het volledige album, dat op 28 augustus het licht zal zien. Hierop kunnen we samenwerkingen met onder andere Channel Tres, slowthai en Kelis verwachten. 

박혜진 Park Hye Jin - Like This

Op 26 juni releaset 박혜진 Park Hye Jin haar eerste EP op het fameuze Ninja Tune. De Zuid-Koreaanse maakte dit nieuws eerder deze week bekend en gooide meteen al de eerste single online. Like This klinkt als een zomerse walk in the park en wordt vergezeld van een persoonlijke videoclip. Meer van dat, alstublieft. 

Kölsch - The Great Consumer / Remind You

In normale tijden zouden we op dit moment aan het aftellen zijn naar Extrema Outdoor en Awakenings, maar dit jaar moeten we het doen met online releases. Zo releaset Kölsch deze week niet één, maar twee tracks. The Great Consumer en Remind You zijn allebei tracks waarop we deze zomer maar al te graag onze benen hadden losgegooid. Tuinfuif met vier, anyone? 

JP Enfant - Accepio

Na al een aantal sets op DGTL gespeeld te hebben en een plaatsje op de Various Artists collectie van vorig jaar, was het tijd voor een volgende stap. Met Accepio brengt JP Enfant zijn eerste EP uit op het label DGTL Records. Hierop horen we drie tracks van zijn eigen hand én een remix van Colin Benders. De vier tracks samengevat in één woord? Zweven. 

Meer Fuzz Radar