Servisch Exit Festival gaat toch nog door in augustus 2020

In de Balkan bleven veel landen relatief gespaard van de pandemie. Zo ook Servië, waar normaliter het iconische Exit Festival plaatsvindt. Ook zij zagen net zoals veel andere organisaties hun editie van dit jaar bijna in het water vallen. 

Ja, bijna. Want de editie van dit jaar gaat alsnog door. Een onverhoopte snelle verbetering van de gezondheidssituatie in Servië heeft ertoe geleid dat ze in samenspraak met de autoriteiten toch beslist hebben om het festival te laten plaatsvinden. 

Uiteraard zullen er een hele resem maatregelen getroffen worden om de gezondheid van de bezoekers te waarborgen. Zo wordt het festival een maand opgeschoven, naar augustus. Er zal ook een heuse afbouw zijn in bezoekersaantallen. De gebruikelijke vierdaagse formule met 55.000 bezoekers per dag zullen dus niet meer aan de orde zijn.

Momenteel geeft de organisatie nog niet veel meer informatie hoe het er allemaal concreet zal uitzien. Want het zal nog een heus huzarenstukje vergen om in deze relatief korte aanloopperiode een nieuw format en programma uit te dokteren. 

Mensen die al hun tickets gekocht hebben krijgen wel al mee dat ze de keuze krijgen om alsnog naar de editie van dit jaar af te zakken of te kiezen voor de editie van volgend jaar.

Ontdek meer...Festival